Vitteaut-Alberti
כשמדברים בבורגון על Crémant טוב, עולה מייד השם Vitteaut-Alberti, שכן יקב זה נחשב כבר שנים ארוכות לסמן הימני של יצרני הקרמו בבורגון.
היקב נוסד ב- 1951 בכפר רואי, לב תעשיית היינות המבעבעים של בורגון.
מייסדי היקב, לוסיה ויטו ומריה אלברטי, החליטו להתמקצע ולהתמקד בעשיית יין לבן מבעבע, שאז, בשנות ה- 50, טרם נקרא 'קרמו'. תו איכות התקן (AOC), אפלסיון קונטרולה רשמי ליינות בורגון מבעבעים על פי השיטה השמפנואזית, נולד והתקבל כחוק ב- 1975.
בנם של לוסיה ומריה, ז'ראר, הביא עמו ליקב בשנות השבעים רוח אמביציוזית וידע. כך ראה היקב השקעות ושיפורים נרחבים בציוד ומיכון וכן נטיעת כרמים ספציפיים על פי הטרואר ובאוריינטציה ברורה של גידול ענבים במיוחד לקרמו. בתו של ז'ראר, אנייס, לקחה את המושכות בתחילת שנות ה- 2000 והיא ממשיכה, כמו שני הדורות שקדמו לה, את קו המצוינות והחתירה לשלמות.
Succeeds to capture the aromas of Burgundy into its truly genuine "méthode traditionnelle", Vitteaut-Alberti is the leading producer of Crémant de Bourgogne.
אחד מהגורמים המהותיים שבגינם זכה היקב להכרה ויינותיו להצלחה – שלא כמו רבים אחרים המגדלים ענבים לעשיית יין "רגיל" ומפרישים חלק זה או אחר לטובת הפקת יין מבעבע, ב'ויטו-אלברטי' כל התהליך כולו הוא למען מטרה אחת – Crémant de Bourgogne. כל כרמי היקב מותאמים למטרה זו; צורת הנטיעה, הקלונים הנכונים, שיטות הגידול, מועד הבציר – הכל באוריינטציה אחת ממוקדת ומבעבעת.
שלושה זנים נטועים בכרמי היקב: שרדונה, אליגוטה ופינו נואר, כשבסה"כ ברשות היקב 13 הקטר.
השרדונה נטוע בכרמים שבקוט שאלונז, בין רואי למרקורה, כמו גם בכרמים בקוט דה בון ובהוט-קוט-דה-בון, בגובה של 400 מטר, על אדמה גירית. בזה האחרון נטועים גם האליגוטה והפינו נואר.
הענבים, שנבצרים ידנית, מטופלים בזהירות בבציר. ביקב הם עוברים סחיטה מאד עדינה, תסיסה במיכלי נירוסטה והמשך התיישנות בנירוסטה למשך כחצי שנה. או אז היין עובר לתסיסה נוספת בבקבוק ומתיישן על השמרים למשך 18-36 חודשים כתלות ביין.
התוצאה נפלאה. לצד ביטוי מבעבע מיידי של הטרואר הבורגוני, שלושה דברים בולטים בטעימה ראשונה: בריאות הענבים ואיכותם, רעננות ויובש. לא מעט קרמו דה בורגון סובלים מאיכות פרי ירודה וממתיקות מלאה...אך כאן התמונה שונה...
אנחנו מקווים שתיהנו מהאפשרות ללגום יין מבעבע, בורגוני בנשמתו, את זה אי אפשר לפספס, מבית וותיק, מקצוען בתחומו וקטן בגודלו. אנטי-תזה ל"מפעלי" הקרמו שאפשר לראות לאורך האוטוסטרדה...