David Duband
ינותיו של דוויד דובו מככבים בשנים האחרונות בכל המסעדות הנחשבות בצרפת.
עם זאת, היקב הוא שם חדש יחסית בנוף הבורגוני.
למרות שנוסד כבר ב-1965, עד 1990 הוא נהג למכור את כל תוצרתו לקואופרטיב של בון ורק שנה לאחר מכן התחיל לבקבק בעצמו.
במהלך העשור הזה הוא מוסיף עוד ועוד כרמים לפורטפוליו, כולל רכישות של כרמי גראנד קרו, אך הפריצה הגדולה מגיעה בשנת 2006 כשהוא שם את ידו על כרמיו של ז'אקי טרושו, יקב שהפך למיתוס בשנים האחרונות.
מדובר ב-7 הקטר של כרמים נפלאים במורה-סן-דני וז'ברה-שמברטה, כולל קלו דה לה רוש ושארם-שמברטה.
Domaine David Duband produces refined and elegant wines from 23 prestigious appellations from Nuits-Saint-Georges to Gevrey-Chambertin; all are cultivated organically.
הכורמות המונהגת הינה אורגנית והיקב כולו מכוון ליינות של עונג צרוף, פירותיות רעננה ולא משתלטת וביטוי מעודן של הטרואר הבורגוני.
התסיסות מתבצעות עם אשכולות שלמים, מה שנתן ליינות נדבך חדש ומשמעותי של אלגנטיות ורעננות.
אלו הם יינות ברורים, צלולים, רכים ומלאי בשומת; יינות המביאים את כל קסמו של ענב הפינו נואר לצד הטרואר ממנו הגיע.
היינות הגבוהים בהיררכיה דורשים כמובן זמן התיישנות, אך ניתן לומר שקשה לעמוד בפניהם גם בפתיחה מוקדמת.