De Montille
יקב משפחתי זה, היושב בכפר Volnay, שמר לאורך השנים על ייננות בסגנון מסורתי קלאסי. פילוסופיית היקב מתבססת על העקרונות הטבעיים ביותר בכל שלבי הפקת היין, ועיקר ייחודה ההיסטורי הוא בהתנגדות לשפטליזציה (הוספת סוכר בשלב התסיסה במטרה להגיע לרמת אלכוהול גבוהה יותר). על פי תפישתם, רק יינות אשר שואבים את איזונם מחומר הגלם הראשוני יוכלו לשמור על אלגנטיות לאורך זמן רב.
מי ש"עשה" את היקב הינו הוברט דֶה מוֹנְטִי האגדי. דמות בורגונית רבת השפעה שמעטים אינם מכירים. הוא שרכש כרמים והגדיל את אחזקות היקב, והוא שהתווה את הסגנון האופייני ליינות היקב והוציא תחת ידיו יינות מרשימים ביותר שיילגמו עוד שנים רבות.
בשנת 1983, בנו אטיין, מתחיל להשתלב ביקב, כשרק בשנת 1997 הוא לוקח את המושכות באופן מלא.
מאז הגיעו ליקב נהג אטיין להציב סימן שאלה מעל לכל פעולה רווחת, הן ביקב והן בכרם, כשבמהלך השנים הוא העביר את היקב לכורמות ביו-דינמית.
Above all, the Domaine's goal is to respect the authenticity of each terroir by making wines of moderate alcohol, elegance and refined aromatic purity.
כמו בימי אביו, התסיסה מתבצעת במכלי עץ ישנים, לרוב באשכולות שלמים, בהתאם לסוג היין ואופי הבציר, והיא מלווה בהתיישנות של כשנה וחצי ויותר בחביות.
אטיין השכיל להעניק ליינות ביטוי אלגנטי יותר, תוך שמירת הסגנון ההיסטורי ופוטנציאל ההתיישנות.
והוא לא עצר שם... ב-2003 הוא מקים את Maison de Montille, יקב נגוס, שמאפשר לו להפיק יינות גם מכרמים בהם למשפחה אין אחיזה.
שנתיים לאחר מכן, בשנת 2005 הוא מוביל את היקב והמשפחה לסנסציה עסקית כשהוא רוכש מספר כרמים נחשבים במיוחד. לאדמות היקב מצטרפים כרמי פרמייה קרו בנואי-סן-ז'ורז' ובבון, כרמי גראנד קרו בקורטון ובקלו דה ווז'ו, והיהלום שבכתר, כרם פרמייה קרו אגדי בוון-רומנה, Malconsorts.
אם לא די בכך, ב-2012 הוא מצרף ליקב את כל כרמי שאטו דה פוליני, יקב אותו ניהל מאז 2001...
בכך מצליח דה מונטי להשיב את שטח כרמיו לזה שהיה בימי הזוהר של המשפחה, באמצע המאה ה-19, ובה בעת, הודות לפורטפוליו לבן יוצא מהכלל, הופך להיות שחקן משמעותי לא רק בנוף הבורגוני האדום.