Domaine Ponsot
וויליאם פּוֹנְסוֹ, במקור מסן-רומה, רכש יקב במורה-סן-דני ב-1872 ובכך ייסד את Domaine Ponsot.
בשנת 1931 היפוליט פונסו מתחיל לבקבק את כל תוצרת היקב ולשווקו ישירות, שלא דרך הנגוסיאנים. בתקופה זו זה היה נוהג נדיר ביותר; רק עשרה יקבים משפחתיים בבורגון נהגו כך לפני מלה"ע השניה.
בנו, ז'אן-מארי פונסו, שעבד ביקב בין השנים 1942-1997, הקדיש חלק גדול ממרצו לחקר הגפנים השונות בכרם ואיתורן של הגפנים האיכותיות ביותר (sélection clônale). העבודה הייתה לציון דרך באזור, כשכיום, מוצאן של חלק מגפני הפינו נואר ה"מפורסמות" ביותר בבורגון הנו מחלקת Clos de la Roche של פונסו, שם עדיין חיות ה"גפנים האימהות", שניטעו בכרם בשנות החמישים.
Among the first growers to understand the importance of clonal selection, many of burgundy's finest clones originate from Ponsot's Clos de la Roche vineyard.
בעשרים השנים העוקבות, היקב נוהל על ידי לורו פונסו ואחותו רוז-מארי, כשהחל מ-2017, זו האחרונה עומדת בראשו לאחר עזיבתו של לורו.
היקב, הממוקם במעלה הגבעה בכפר Morey-St-Denis, מחזיק במספר רב של חלקות בכרמים נחשבים בכפר ובכפרים השכנים, והוא כמעט תמיד האחרון לבצור בכל בורגון. הויניפיקציה הנה קלאסית וייחודית; הפרדה מוחלטת מהשזרות, תסיסה במכלי עץ ישנים, התיישנות של כשנתיים בחביות אלון ישנות (תמיד! כל החביות ביקב בנות 5 שנים ויותר) ואי שימוש בגופרית.
היינות מרוכזים, עשירים, בעלי שלל טעמי פרי ותבלינים, חומציות טובה ופוטנציאל התיישנות נהדר.