Marc Roy
היקב Marc Roy, סוד שמור בנוף הבורגוני, בעל כרמים הפרוסים על שטח פצפוני של 3.8 הקטר בז'ברה-שמברטה (עם מעט לבן מהכפר מרסנה), מפיק כ-15 אלף בקבוקים בשנה נורמלית...
אלכסנדרין רוּאָה לקחה את מושכות היקב מאביה בשנת 2003 והחלה ליישם בו את המצויינות חסרת הפשרות בה היא ניכנה. הן ביקב והן בכרם.
שטח כרמיה הקטן מאפשר לה לעבד אותם כאילו היו גינת ביתה.
ליקב יש רק כרמי וילאז', דבר הדוחף את אלכסנדרין למחויבות האבסולוטית "לסחוט" מהטרואר את המקסימום האפשרי.
רבות מהגפנים הן בגיל מופלג, מעל 100 שנים, מה שמאפשר להן יכולת רבה יותר להתמודד עם שנים חמות ויבשות, הודות למערכת שורשים עמוקה ומסועפת.
With less than 4 hectares of vines in Gevrey-Chambertin, meticulously cared, Alexandrine Roy produces pure, elegant wines. Her village wines can challenge many prestigious premier crus.
הענבים מופרדים משזרותיהם, עוברים פיז'אז' "רגלי" פעמים ספורות בלבד לאורך התסיסה ומתיישנים באחוזים יחסית נמוכים של חביות חדשות.
התוצאה מעבירה על הדעת!
אלכסנדרין מצליחה לכלוא בבקבוקיה את כל העוצמה, הגוף והאנרגיה של יינות ז'ברה-שמברטה, במעטפת נשית, סופר-אלגנטית, רכה ומלטפת, עם מורכבות פנטסטית.
אין זה סוד שיינות הוילאז' שלה מאפילים על רבים מיינות הפרמייה קרו של כפר מפורסם זה...
מפאת כמויות היין הקטנות שיקב זה מייצר, הוא ימשיך להיות "מתחת לרדאר" ולספק הנאה רבה לחובבי בורגון אמיתיים.