

De Villaine
מחצר היקב של פמלה ואוֹבֶּר דה וילֶן (מבעליו של Domaine de la Romanèe-Conti) נשקף נוף כרמי Bouzeron – כפר ציורי ב- Côte Chalonnaise שמדרום לקוט דה בון.
כבר מאות שנים שהכפר בּוּזְרוֹ נחשב לטרואר משובח עבור זן האליגוטה. נזירי Cluny עיבדו באזור זן זה עוד בימי הביניים, ומאוחר יותר החלו להתפרסם איכויותיו יוצאות הדופן של האליגוטה מבּוּזְרוֹ, על יובש היין ורכותו, מרקמו העגול ופוטנציאל התיישנותו.
ברבות הימים הוא זכה לאפלסיון משל עצמו, Bourgogne Aligoté de Bouzeron, אך זאת עדיין תחת האפלסיון הכללי של בורגון. חתירתו ארוכת השנים של יקב דה וילן למצוינות והכרה באיכויות יינות הכפר נשאה פרי, ובשנת 1997 זכה הכפר להכרה רישמית ו"עלה" לדרגת Village כך שיינות הכפר הלבנים מזן האליגוטה נקראים כיום כשם הכפר, Bouzeron.

The highly respected domaine from Bouzeron, adopted organic agricultural methods Since 1986, and was the leading force of promoting Bouzeron to Village.

למרות שהאליגוטה היה נפוץ באופן מסורתי בכל אזורי בורגון, ועד היום ניתן למצאו בכפרים נוספים באזור, הוא הלך ונזנח על ידי הכורמים לטובת זן השרדונה. רק בבּוּזְרוֹ, הודות לטרואר הייחודי, הוא נטוע על המדרונות המשובחים ביותר ומצליח להפיק יין ברמה של וילאז'. זהו הכפר היחיד בבורגון אשר האפלסיון שלו מכיר רק באליגוטה (כל זן אחר הגדל בכפר, פינו נואר או שרדונה, ייקרא "בורגון קוט שאלונז").
היקב מעבד את כרמיו לפי עקרונות ביולוגיים כבר משנת 1986 מתוך אמונה שרק בדרך זו ניתן לשמור על חוסן הגפנים ולהגיע להבשלה מושלמת. כמו כן דבקים ביקב בייצור יין בשיטות המסורתיות, קרי בציר ידני, ברירת ענבים קפדנית, ויניפיקציה טבעית ושימוש בחביות אלון גדולות על מנת להימנע מטעמי עץ ביין.
היין – Bouzeron – מאופיין בחדות ברורה, חומציות גבוהה, ריכוז מפתיע, טעמי פרי הדר לימוני לצד טעמים מינרלים וגמר מרשים.
ליקב כרמים נוספים בקוט שאלונז, כולל מבחר מרהיב של כרמי פרמייה קרו, לבנים ואדומים, בכפר Rully.
זוהי משיכת מכחול על קוט שאלונז, באיכות נפלאה ובמחירים נגישים.