

Guy Breton
פטי מקס, כמו שאוהבים לכנות בבוז'ולה את גִי בְּרֶטוֹ, לקח לידיו את מושכות היקב באמצע שנות השמונים.
עם שטח כרמים של כ- 7 הקטאר במורגון, טרואר הפונה צפון-מזרחה הניהנה מפרופיל הבשלה מאוחר ובעל אופי רענן ואלגנטי, לצד חברות עמוקה עם מרסל לפייר - החל ברטו לטפח את כרמיו בשיטות המסורתיות ולייצר יינות טבעיים.
לא בכדי הוא נחשב לחלק אינטגרלי מחבורת ה"מהפכה" וביחד עם מרסל לפייר, ז'אן-פול טבנה וז'אן פוואיאר עקבו הארבעה אחר התאוריות של ז'ול שובה, תאוריות שנחשבו אז לתמהוניות, תאוריות שבעטו בכל מה שהיקבים המסחריים סגדו לו.

One of the famous "Gang of Four" - cultivates organically his old vines, and avoids sulphur - Breton loves easy-drinking wines with as less color and tannins as possible.

ברטו, כמו חבריו לקבוצה, דגל ודוגל בכורמות אורגנית, בטיפוח של גפנים בוגרות, בבציר מאוחר, בברירת ענבים קפדנית, באי הוספת גפרית ובסרוב תמידי לשפטליזציה, סינון או הוספת כל חומר "מתקן" או "משפר" באשר הוא. דבר מלבד ענבים!
התוצאה הנקייה, הרעננה, הטהורה, זו שמבטאת כל כך טוב את הטרואר, על הבישום, התיבלון, עמוד השדרה המינרלי והפירותיות הבריאה של יינותיו, נמצאת בתוך הבקבוקים של עוד אחד מקבוצת היקבים המהוללים של מורגון הנמצאים בקטלוג היינות שלנו.
היינות עמוקים, מורכבים ומשלבים בתוכם טקסטורה קטיפתית אריסטוקרטית לצד שובבות וחיוּת שקשה לעמוד בפניהן, כמו גם פוטנציאל יישון שמפתיע כל פעם מחדש.
עוד יקב של יינות טבעיים, יינות שהם 100% ענבים ו- 100% הנאה.