Château Latour
שאטו לטור הוא המופע המושלם של קברנה-סוביניון, סמן ימני של הגדה השמאלית של בורדו.
שם האחוזה מופיע לראשונה בשנת 1331, אך ההיסטוריה האמתית של יינות השאטו מתחילה בסוף המאה ה-17, עם הגעתו של אלכסנדר דה סגור.
בתחילת המאה ה-18 האריסטוקרטיה האנגלית הייתה השוק העיקרי של בורדו, ומהר מאד לטור תפס מקום של כבוד בין יינות האזור.
אם ב-1714 חבית של היקב נמכרה במחירים של פי 4 או 5 מיינות בורדו הרגילים, ב-1776 היחס כבר קפץ לפי 20.
המשפחה הצליחה לשמור על השאטו לאחר המהפכה, כשבשנת 1855 הוא זכה לתואר 'פרמייה גראנד קרו' לצד 3 יקבים נוספים מהמדוק.
במהלך אותן שנים, בני המשפחה החלו למכור את אחזקותיהם, עד שבשנת 1993 פרנסואה פינו רכש את האחוזה באופן מלא.
Château Latour’s prime terroir, l'Enclos, overlooks the Gironde, and gives the wine its pure identity year after year.
מאז יינות היקב נוסקים לגבהים חדשים, בעקבות שיפוץ רחב בכרמים, באולם התסיסה, במרתף, ובחתירה לאיכות בלתי מתפשרת - הכל עבר שינוי אל עבר הפרפקציוניזם.
לשאטו לטור טרואר יחודי בבורדו - מדרון מתון מאד לכיוון הנהר, הז'ירונד, אשר הודות למכלול הקרקעות שבו, היקב ידוע ככזה שלא "סובל" בשנות בציר קשות ומוציא בכל שנה יין מופלא.
יין אספנות מהשורה הראשונה של עולם היין.
בשנת 2012 היקב נוקט צעד דרמטי ופורש מהשיטה הנהוגה בבורדו של מכירת יין עתידי.
מאז, היין מתיישן במרתפי היקב ומוצע למכירה רק כשהיקב מחליט לעשות כן, על פי שיקולי בגרות היין.
ברשימת היינות תוכלו למצוא לא רק את יין הדגל של היקב, ה- Grand Vin, אלא גם את היין השני והשלישי, הנותנים ביטוי נגיש יותר של הטרואר של פוייאק.