Simon Bize
זה כבר עשרות שנים שסימון ביז נחשב בעיני רבים ליקב הטוב ביותר בסביני לה בון. אבל הסיפור הזה מתחיל אי שם בשנת 1880, עת סימון ביז הראשון אוחז במספר אדמות בכפר. זוהי תקופה חקלאית קשה, לא ממוכנת כלל, וכל העבודות באשר הן נעשות ביד.
בנו, סימון גם הוא, לוקח את המושכות ב 1918, ובתקופה שבין שתי מלחמות עולם מצליח לרכוש אדמות ולצייד את היקב על מנת להקל על העבודה ואף מתחיל לבקבק בעצמו חלק מיינות היקב. בשנת 1950 מועבר היקב לדור הבא, סימון שלישי ברציפות, אשר עתיד לעשות את פריצת הדרך.
הוא קונה אדמות, ובהיותו יינן מוכשר מאין כמותו, הוא מאמין ביכולותיו ומחליט להעלות את אחוזי הביקבוק, ובעיקר, למכור את יינותיו באופן עצמאי.
הוא טווה את רשת מערכת היחסים כורם-לקוח והשמועה על יינותיו האיכותיים לא מאחרת להתפשט. סימון השלישי לבית ביז משאיר אחריו שטח כרמים גדול יותר, ומוניטין משמעותי עוד יותר.
With its pure, elegant expression of pinot noir, Simon Bize is the benchmark of Savigny, known as one of Burgundy’s best kept secrets.
בשנת 1972 החליף אותו פאטריק, בנו. עם ידע אדיר שירש ממאה שנות ניסיון משפחתי, ועם מורים כמו רמונה הסבא, אובר דה וילן, הובר דה מונטי והנרי ז'אייה, יינותיו של פאטריק ביז נסקו מעלה וכיום הם שייכים לאותה קבוצה קטנה ואיכותית שבזכותה שמם של יינות בורגון יצא למרחקים.
העבודות בכרם וביקב לא נעשות תחת נוסחה כלשהי והפילוסופיה המנחה היא זרימה לפי הדרישה של הטבע. כמו בכל היקבים ברמה הזו, כל התהליכים טבעיים, היבולים נמוכים והכורמות עצמה היא זו השומרת על בריאות הגפנים והפרי.
ביז הוא אחד מאותם יקבים הדוגלים בתסיסה באשכולות שלמים. האחוזים משתנים בהתאם לבציר ובהתאם לאיכות הפרי, שחייב להגיע להבשלה פנולית מלאה. בשילוב עם ויניפיקציה עדינה וטבעית - תסיסות ספונטניות, דריכת ענבים ברגליים, שימוש בחביות ישנות – מתקבלים יינות עדינים, אלגנטיים, מלאי רעננות, מאוזנים להפליא ובעלי נשמה בורגונית מובהקת.
ליקב 22 הקטר הפרוסים ברובם המכריע על פני כרמים, אדומים ולבנים, בסביני-לה-בון.
באוקטובר 2013 פאטריק הלך לעולמו ובורגון איבדה את אחת הדמויות המוכשרות והאהובות שלה.
מאז היקב נמצא בידיהן הבטוחות של אשתו צ'יסה ואחותו מריאל גריבו מדומן גריבו.