

Roulot
Jean Marc Roulot נחשב כיום בעיני רבים ליצרן הטוב ביותר במרסו, ויינותיו זוכים לביקוש גואה ברחבי העולם.
משפחת רוּלוֹ היא משפחה וותיקה בכפר מרסו והיא מייצרת יין שנים רבות.Guy-Roulot הרחיב את בעלות המשפחה בכרמי האזור והטביע את חותם האיכות ביינות היקב. ב- 1982 הוא נפטר בטרם עת ואחרי תקופת ביניים, בשנת 1989, קיבל על עצמו בנו, ז'אן-מארק, את המשימה שבשימור היקב המשפחתי, שימור חותם האיכות שהשאיר אחריו אביו, ואף מעבר לכך.
עם כניסתו לתפקיד שם ז'אן-מארק דגש על טיב העבודה בכרם, הרחיב את החזקות היקב בכרמי האזור, חידש ציוד ומערכות, ו"דחף" את היינות ושיטת עשייתם לכיוון של טעמים חדים, טהורים, בעלי דגש מפתיע לייחודיותו ונבדלותו של כל טרואר באשר הוא.

A legendary producer of some of the finest sought after world's white wines, was the pioneer of Meursault's single-vineyard bottling, committed to a bright, chiseled, pure style wines.

יינות הוילאז', המבוקבקים בנפרד על פי הכרמים, מביאים לידי ביטוי, אולי בצורה הכי ברורה שאפשר, את ההבדל בין הטרוארים השונים, אשר מרוחקים לעיתים זה מזה רק בכמה מטרים בודדים.
בבעלות היקב חלקות אדמה בטרוארים החשובים של מרסו - Charmes ו- Perrières כמו גם Porusots והמונופול Clos des Bouchères .
היינות תוססים ומתיישנים בחביות כשנה ולאחר מכן הם "מבלים" כמה חודשים נוספים בנירוסטה. bâtonnage (עירבול השמרים מקרקעית החבית וחשיפתם ליין) הינה טכניקה ממנה ז'אן-מארק משתדל להימנע כדי להשיג את מירב האלגנטיות, גם אם יהיה זה לעיתים על חשבון "גוף".
היינות כולם אלגנטיים, חדים, בעלי חומציות גבוהה, גוף רזה, מורכבות מרגשת ופוטנציאל התיישנות מרשים. חוויה!