- Catalog/
- Gérard Mugneret/
- Vosne-Romanée Quatrain 2022
Vosne-Romanée Quatrain 2022
Vosne-Romanée Quatrain 2022
מארבעה כרמים שונים, Réas, Jacquines, Chalandins, Ormes ; שני כרמים מחלקה הדרומי של הקומונה מעניקים ליין את עמוד השדרה שלו, את היציבות והאיזון ושני האחרים, מצפון הקומונה, יוצקים ליין את רוחבו הפירותי. מכאן השילוב המענג שבין האלגנטיות והעידון של וון-רומנה, לצד הדחיפה האנרגטית של פרי שופע חיוּת. כ- 80% מהענבים תססו באשכולות שלמים.

Gérard Mugneret
סיפורו של היקב הקטן מוון-רומנה, מתחיל סביב מלחמת העולם השנייה, עת רנה מוניירה נאסר והוצב לעבודה בחווה חקלאית בצ'כוסלובקיה; שם, למרבה הפרדוקסאליות, התאהב בעבודת הגיזום והחריש.
לכששב מהמלחמה, היה לאחד מהכורמים הראשונים שפיתח קשרים ישירים עם לקוחותיו.
בנו ואשתו שלקחו את המושכות החלו כבר בתחילת שנות השבעים לייצר יין בעצמם, על פני למוכרו לסוחרים, ונמשכו לסגנון אלגנטי ונשי שהחל לעצב את יינות היקב.
פסקל בנם, שגדל בין הגפנים ומרתף היין, ספג למין הרגע הראשון את הסגנון האלגנטי והשקט של יינות הוריו.
אם את צעדיו הראשונים עשה ביקב רק מתוך סקרנות וחקרנות, היום הוא מונע מתוך תשוקה וחזרה אל המקורות. הוא פועל לשימור יסודות העבודה אותם קבעו הדורות שלפניו, במטרה לחזור לשיטות עבודה ידניות כמו אלו של שנות החמישים והשישים. זאת כמובן תוך שהוא משלב את כל הידע והציוד המודרני של ימנו.
כבר בשנת 2006 נטש פאסקל כל שימוש בחומרי הדברה והעבודה המונהגת בכרמים בעיקרה אורגנית וככל הניתן גם ביו דינאמית, זאת במקביל להקפדה על טיפוח גפנים בוגרות מייחורים של "גפן האם הראשונה". גישה המעדיפה גיוון עשבים בכרם, הגבלה של עיבוד הקרקע ואי שימוש בגופרית, הם עוד נדבך בחזרה למקורות ולשיטות העבודה הישנות הטבעיות.
