- Catalog/
- Gérard Mugneret/
- Vosne-Romanée 1er cru Suchots 2022
Vosne-Romanée 1er cru Suchots 2022
Vosne-Romanée 1er cru Suchots 2022
מהחלק העליון של כרם פרמייה קרו סושו, באזור הנושק לאשזו ובו מו. הקרקע, עשירה בסלעים, בעלת ניקוז מי גשמים מעולה. למרות זאת, הגפנים לא סובלות ממחסור במים; ייתכן שהן העמיקו שורש והגיעו למקור מים שלא מוכר לנו... כך או אחרת, זהו יין נדיב, פתוח בדר"כ ולא חייבים לחכות אתו יותר מדיי שנים כדי ליהנות ממנו. כשני שליש מהענבים תססו באשכולות שלמים.

Gérard Mugneret
סיפורו של היקב הקטן מוון-רומנה, מתחיל סביב מלחמת העולם השנייה, עת רנה מוניירה נאסר והוצב לעבודה בחווה חקלאית בצ'כוסלובקיה; שם, למרבה הפרדוקסאליות, התאהב בעבודת הגיזום והחריש.
לכששב מהמלחמה, היה לאחד מהכורמים הראשונים שפיתח קשרים ישירים עם לקוחותיו.
בנו ואשתו שלקחו את המושכות החלו כבר בתחילת שנות השבעים לייצר יין בעצמם, על פני למוכרו לסוחרים, ונמשכו לסגנון אלגנטי ונשי שהחל לעצב את יינות היקב.
פסקל בנם, שגדל בין הגפנים ומרתף היין, ספג למין הרגע הראשון את הסגנון האלגנטי והשקט של יינות הוריו.
אם את צעדיו הראשונים עשה ביקב רק מתוך סקרנות וחקרנות, היום הוא מונע מתוך תשוקה וחזרה אל המקורות. הוא פועל לשימור יסודות העבודה אותם קבעו הדורות שלפניו, במטרה לחזור לשיטות עבודה ידניות כמו אלו של שנות החמישים והשישים. זאת כמובן תוך שהוא משלב את כל הידע והציוד המודרני של ימנו.
כבר בשנת 2006 נטש פאסקל כל שימוש בחומרי הדברה והעבודה המונהגת בכרמים בעיקרה אורגנית וככל הניתן גם ביו דינאמית, זאת במקביל להקפדה על טיפוח גפנים בוגרות מייחורים של "גפן האם הראשונה". גישה המעדיפה גיוון עשבים בכרם, הגבלה של עיבוד הקרקע ואי שימוש בגופרית, הם עוד נדבך בחזרה למקורות ולשיטות העבודה הישנות הטבעיות.
