Petrus, Pomerol 2004
Petrus, Pomerol 2004
פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משית ופוטנציאל התיישנות אדיר. שחרור מאוחר ממרתפי היקב.
Petrus
אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.
הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.
מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.
בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.
משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...
סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.
ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.