2021
NV
 | 
Petrus

Petrus, Pomerol 2021

Petrus, Pomerol 2021

פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משית ופוטנציאל התיישנות אדיר.

13500
13500
אדום
הוסף לסל
Sunshine icon
2021
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Merlot
triangle icon
Burgundy area icon
Bordeaux
Petrus, Pomerol 2021

Petrus

אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.

הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.

מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.

בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.

משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...

סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.

ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.

קרא עוד
קרא עוד
Petrus

2021

Extremely seductive and elegant reds, came after a severe traumatic frost, that led to a crop loss among the gravest that Burgundy have had for half a century
2021
Vintage

שום דבר בעונת הגידול הטראומטית לא הכין את בורגון ליינות הנפלאים, שופעי העסיס והקסם, שהפיק בציר 2021.

יינות אדומים מלאי פיתוי, רכות, ופירותיות; יינות אותנטיים, קלאסיים, טהורים; יינות מלאי חיוּת ונעורים הממלאים את ליבו של הלוגם מהם בחדווה.

וגם אם שנת הבציר הזו לא תתברג לרשימת שנות הבציר הטובות ביותר בהיסטוריה של בורגון, זהו בציר מהמענגים ביותר שהיו.

אבל בלילות שבין ה- 6-8 באפריל 2021, כשכפור כבד שירד למינוס 8 מעלות, תקף את כל בורגון, אף אחד לא יכול היה לתאר שכזו תוצאה מרנינה תשכב בחביות טרום הבקבוק.

למעשה, תחילתה של עונת הגידול הייתה בחורף מתון, עם מנות קור ויובש המספקות את התנאים המושלמים הן לגפן והן לכורמים, והעבודות בכרם, כמו גם התפתחות הגפן, היו בקצב מצוין, אפילו איטי מעט מהרגיל לשנים האחרונות וההנצות הראשונות נראו בסוף מרץ.

כך ששום סימן לא בישר על הבאות ועל מה שצפוי יהיה להיות אירוע כורמות היסטורי שהוביל לכמויות מזעריות כמו שבורגון לא ידעה 50 שנה.

אבל הקשיים לא נעצרו כאן, והמשך העונה, קיץ גשום ולח, הוביל לצימוח מהיר של הגפן כמו שמעולם לא נראה. גם המחלות לא אחרו להגיע וליוו את הגפן עד הבציר.

בשבלי ובמאקונה לכל אלו נוספו בקיץ אירועי ברד.

בספטמבר, מזג האוויר החל להתייצב והכרמים החלו להיבצר.

ברור מאליו שזהו בציר של כורמות; אלו שלקחו את ההחלטות הנכונות, ובעיקר אלו שהצליחו לבצען; בתנאים בלתי אפשריים של צימוח מהיר של הגפן והתפרצות מחלות, גם לכמות כח האדם היתה חשיבות גדולה. וזאת מבלי להזכיר את הפן הרגשי ואת הצורך בחוסן נפשי ותעצומות נפש לעבוד ללא הפסקה על כרם שידוע מראש שכמות הענבים שהוא יפיק חסרת פרופורציה להשקעה שהוא דורש.

לענבים המעטים שהגיעו ליקב, חיכתה, על שולחן הברירה, ביקבים הטובים, עבודת Haute Couture והויניפקציה חייבה עדינות וקשב מרביים.

כל מה שטעמנו, לבן ואדום, מיינות שעשו מהם לעיתים 10% מהכמות השנתית הרגילה, היה עוצר נשימה.

באופן טבעי, יינות 2021 יהיו לנצח יינות נדירים. הם מספרים סיפור חקלאי-אנושי מרתק והם חלק מהפזל המרכיב את התמונה המשתנה והמגוונת של שנות הבציר ואופי היינות הייחודי של כל אחת מהן.

קרא עוד
יינות נוספים

Petrus

אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2011
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2011
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2007
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2007
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2006
16700
16700
16700
16700
+ הוסף לסל
אזל
2006
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2004
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2004
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה