"....2017 היא מתנה שנשלחה עם השם של בורגון עליה; מתנה מרגשת ומלהיבה; מתנה עם הרבה אור שמש וגשם במועד הנכון, מתנה עם יבול בריא, איכותי ובכמויות טובות – כל מה שבורגון ייחלה לו הרבה מאד זמן."
כך פיסקת הפתיחה בדו"ח הבציר של ארלו.
2017 אכן העניקה יבול נפלא, בכמות כמו גם באיכות – קומבינציה שלא היתה בבורגון הרבה מאד זמן.
זוהי גם הפעם הראשונה מזה זמן רב שבורגון ידעה חורף קר; קר ויבש.
תחילת האביב הייתה גם היא יבשה ובעיקרה חמה; הגפנים החלו להנץ מוקדם ואין זה פלא שהמתח בבורגון נסק כשהכפור איים לתקוף.
למודי ניסיון כואב מהכפור של 2016 שהשמיד כמויות יבול לעיתים בלתי נתפסות, התאגדו כל כורמי הקוט, מכל הכפרים, ולפנות בוקר הדליקו חבילות קש בשולי הכרמים, על מנת ליצור ענן עשן שיגן על הגפנים מהשילוב המסוכן של קיפאון ושמש.
הפריחה החלה מוקדם, בתחילת מאי, ונגמרה מהר מאד, תוך 3 ימים ותחת מזג אוויר חם; פריחה שהושלמה במלואה, לידי אשכולות מלאים, צפופים ובכמויות נפלאות.
תחילת הקיץ היתה גם היא חמה; טמפרטורות גבוהות שגרמו בעיקר להתעבות קליפת הענבים ובכך יצרו הגנה ממחלות ועובשים – כך שבסוף הבציר התקבל יבול בריא לחלוטין.
המשך הקיץ היה גם הוא חם ולמעשה רמות הסוכר הרצויות הושגו עד סוף אוגוסט.
אבל היה זה חיוני לחכות עוד קצת על מנת להשיג הבשלה פנולית שלבסוף, לכשהגיעה, נתנה ליינות 2017 את הרכות והטאנינים המענגים.
הבציר החל בעיקרו בתחילת ספטמבר וענבים בריאים, מלאי סוכר, זרמו אל היקבים.
הכפור של 2016 גרם לגפנים לפצות ולשאוף להוציא יבולים גבוהים בשנה העוקבת.
"בשנת בציר כמו 2017" כותבים ברומנה קונטי "כשאתה מוצא עצמך נפעם מהנדיבות של הטבע ואתה עלול לאפשר לו לחרוג בכמויות – השליטה על כמות היבול היא המפתח להצלחה".
ומוסיפים "פעם אחר פעם נחשף בפנינו יתרונן העצום של הגפנים המובחרות והגפנים הבוגרות שמוציאות מעט פרי".
היינות האדומים בעלי עסיס עשיר, רענן ורך ובעל טאטינים מלטפים מלאי רעננות גם הם. אלו יינות של עונג צרוף, לשתייה יחסית מוקדמת, אך אל לנו לפקפק ביכולת ההתיישנות שלהם. היינות הלבנים עוצרי נשימה, מלאי טעם, חומציות בולטת וארומתיות מדוייקת; עד שביקבים מסויימים נדמה כי זהו הבציר הגדול ביותר להם.