השנה הראשונה של העשור, כמו לא מעט שנים בעשור הקודם, היא שנת כורמות. שוב נאלצו הכורמים בבורגון לרקוד לצלילי החליל של אקלים קפריזי ותנודתי שהתשתעשע אתם בנגיעות של קיצוניות. כמו תמיד, רק הכורמים בעלי הכישרון, הניסיון, התעוזה וסף העצבים הגבוה, עמדו במשימה. אבל זוהי גם שנה של טרואר, בה הטרוארים הגדולים הראו את יכולותיהם במצבי לחץ.
כאמור, תקופת הגידול הייתה מאד מאתגרת ומלווה בארועים אקלימיים קיצוניים: יובש, חום, גשם משמעותי... אבל בדיוק כאשר הם נמצאים תחת סכנות אקלימיות, פינו נואר ושרדונה מגלים את מלוא כישוריהם להתגמשות ולתרגום תכונות הטרואר. בציר 2011 מזכה את ההיררכיה הטרואריסטית של בורגון בהכרה נוספת בצדקתה.
העונה התחילה מאד מוקדם עם חודש מרץ חם, הנצות באפריל ופריחה מהירה במאי. למרות החום הלא רגיל לעונה, לילות האביב היו קרים וגרמו לבעיות בפריחה, בעיות שפגעו בכמויות הסופיות של היבול. מנגד, בדיוק אותה פריחה בעייתית, היא זו שהביאה עימה את מה שפינו נואר כל כך אוהב – millerendage – אותו פרי קטן, חומצי ומרוכז. האביב התאפיין ביובש חריג, אך הגשם חזר ביולי. למרות כמויות המשקעים המשמעותיות שירדו, הגפנים הצליחו להכיל אותן מבלי לפתח מחלות. עונת הגידול הסתיימה עם אוגוסט חם, לעיתים חם מדי. אכן תקופה מאתגרת; יובש בתחילתה, גשם בהמשכה וחום בסופה. אין ספק שנדרש היה כשרון כורמות, הקפדה, דייקנות אובססיבית ותשומת לב חסרת פשרות, על מנת להצליח בבציר זה.
הבציר התרחש סביב השבוע הראשון של ספטמבר ושיקף 110 ימים מהפריחה (!). זוהי אחת מתקופות ההבשלה הארוכות שידעה בורגון, וזאת למרות שתאריך הבציר הוא המוקדם ביותר מאז בציר 2003. ענבי הפינו נואר הגיעו להבשלה פנולית מצוינת, ולמרות זאת, במקומות מסוימים, פוטנציאל האלכוהול לא תמיד הגיע לרמות הדרושות. השרדונה, שצלח את כל תלאות האקלים, הגיע לנקודת הסיום במצב מעולה, בריא ונקי כמעט לחלוטין ממחלות.
היינות האדומים שופעי קסם, מאד טרואריסטים, בעלי גוף בינוני, לא דחוס מדי ובעלי מבנה טאני רך ועסיסי. הצלחה זו שייכת ליקבים המובילים בלבד, כשהיקבים הפחות מוצלחים הפיקו יינות הסובלים משפטליזציה חסרת זהירות כמו גם מפרי לא בשל.
היינות הלבנים משגעים! הם ניחנו בשילוב המנצח שבין החומציות העזה של בציר 2007 לצד הפירותיות שובת הלב של בציר 2008. שוב, לא מעט יקבים אחרו את מועד הבציר, בצרו מאוחר מדי ובכך הפסידו את כל הרעננות. אבל עבור היקבים הטובים, זהו עוד בציר לבן מעולה.