בציר ענק ליינות הלבנים! מרוכזים, חומציים, בעלי מורכבות של החלומות ועם כל דקויות הטרואר. פוטנציאל היישון האדיר שלהם סגר אותם כמעט לעשור... אבל עכשיו הם מתחילים להפתח. למי שיש במרתף, אפשר להתחיל לפתוח בזהירות כמה בקבוקים. אבל מאד רצוי להשאיר את היתר עוד כמה שנים.
ליינות האדומים זהו בציר טוב, נעים לשתייה, "בציר למסעדות" בעגה הבורגונית. הם בעלי רעננות נעימה של פרי אדום, טאנינים רכים ורעננים, קצת חסרה חומציות, ופוטנציאל היישון לא גבוה במיוחד, אבל הם היו טעימים מהרגע הראשון, ואכן סיפקו מפלט טוב בתפריטי המסעדות.
החורף היה נוח. לא קר במיוחד וגם לא מאד גשום. כך שתהליך החיים של הגפן חודש מוקדם יחסית. גם הפריחה והמעבר לפרי היו מוקדמים ומהירים. אך מן הרגע הראשון אפשר היה לראות שהאשכולות אינם האשכולות הקטנים והמרוכזים אותם מחפשים כולם...
חודש יולי היה מלווה בהפרעות ספורות במזג האוויר, אבל אוגוסט היה חם ויבש עם ממטרים ספורים, חלקם אלימים שגרמו נזקים לקליפת הענבים. אבל בספטמבר, ב- 13 בחודש, ערב הבציר, אירע אירוע חריג ואגרסיבי של ברד בקוט דה בון שגרם נזקים ופגם באיכות הענבים. מחשש לאובדן יבול הפינו נואר, עטו הכורמים ובצרו אותו מייד. בינתיים, שבוע של מזג אוויר מושלם, הביא לריכוז השרדונה ולבציר לבן מעולה.
באופן כללי היבול הגיע בשל ובכמויות יפות ליקב. אבל תוצאות טובות התקבלו רק אצל היקבים שגזמו את הגפן בחורף ללא רחמים בהשאירם מעט "עיניים" ובכך הגבילו כמויות כבר מלכתחילה. תוצאות טובות היו גם אצל היקבים שלא חששו לעשות "בציר ירוק" המדלל את כמות הענבים לגפן טרם הבשלתם. וכולם, בכל מקרה, היו צריכים לברור היטב את הענבים! כמו תמיד, מי שהקפיד על יבול נמוך ובריאות הענבים קיבל תוצאות טוב, עם צבע יפה, פרי רענן, רך, נעים ומפתה, ופוטנציאל יישון סביר.
יינות קוט דה נואי האדומים כאמור, טובים מאלו של קוט דה בון, אבל הניצחון הגדול שמור ללבנים וביניהם יינות שבלי. זהו בציר יוצא דופן באיכויותיו ליינות שבלי, עם עומק, עושר טעמים, מורכבות, מינרליות, אלגנטיות ופוטנציאל יישון אדיר.