- Catalog/
- Clos de Tart/
- Morey-St-Denis 1er cru "La Forge de Tart" 2021
Morey-St-Denis 1er cru "La Forge de Tart" 2021
Morey-St-Denis 1er cru "La Forge de Tart" 2021
זהו "היין השני" של היקב. מופק מגפנים בנות פחות מ- 25 שנה מכרם Clos de Tart בדקלסיפיקציה למורה-סן-דני פרמייה קרו. מאחר והוא מופק בשיטות זהות ליין הדגל Clos de Tart מדובר ביין גדול במחיר מעט יותר נוח. עם זאת, זהו יין לשתייה מוקדמת מזו של הקלו דה טאר עצמו. עשיר בניחוחות וטעמי פרי אדום וכחול, עור ותה כשברקע בשר טרי ומינרליות. נפלא.
Clos de Tart
את Clos de Tart ייסדו הנזירות הברנארדיניות מהמנזר של טאר בשנת 1141 והן החזיקו בו עד המהפכה הצרפתית. לאחר המהפכה, בשנת 1792, הוא נרכש ע"י משפחת Marey-Monge וב- 1932 הוא עבר לידיה של משפחת Mommessin, שהחזיקה בו עד לשנת 2017 עת היקב נרכש על ידי פרנסואה פינו.
מאז ימי הנזירות ועד עצם היום הזה לא חולק הכרם, ולעובדה שהחליף רק שלוש ידיים בכ- 900 שנה אין אח ורע בבורגון.
קלו דה טאר משתרע על פני 7.53 הקטאר והוא הגראנד קרו מונופול הגדול ביותר בבורגון כולה.
הוא אחד מארבעת כרמי הגראנד קרו של הכפר מורה-סן-דני והוא ממוקם בחלקו הדרומי ביותר ונושק לכרם בון-מאר.
בשנת 1995 לקח את מושכות היקב, Sylvain-Pitiot, ומאז הגעתו היקב עלה לגדולות ורמת היין נסקה.
פיטיו הכניס שינויים מהותיים; הוא הנהיג ברירת ענבים קפדנית, צמצם יבולים, איחר את הבציר על מנת להשיג הבשלה מקסימאלית, רכש ציוד חדיש ובחן לעומק את כמות השזרות אותה הוא מעונין לשלב בתסיסות. מהר מאד הוא גם למד שכרם קלו דה טאר אינו הומוגני מבחינה גיאולוגית. הוא חילק רעיונית את הכרם לתתי-כרם וכל אחד מהם עובר תהליך ויניפיקציה בנפרד.