2018
NV
 | 
Pierre Gelin

Fixin 2018

Fixin 2018

משמונה כרמים שונים בכפר, היין הוא משיכת מכחול של הטרואר הצפוני הזה. עם שלל פירות יער, חומציות ורעננות ליין עמוד שדרה אנרגטי.

190
190
אדום
הוסף לסל
אזל
Sunshine icon
2018
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Pinot Noir
triangle icon
Villages
Burgundy area icon
Côte de Nuits
Fixin 2018

Pierre Gelin

משפחת ז'לה הגיעה לבורגון בשנת 1438, אבל רק בשנת 1925 פייר ז'לה רוכש כרמים בז'ברה-שמברטה ומייסד את היקב.

כיום בראש היקב עומד נכדו, פייר-עמנואל, אשר חולש על כ-13 הקטרים בכפרים ז'ברה-שמברטה ופיסה, מקום מושבו.

זהו יקב שמעולם לא נהה אחרי אף אופנה חולפת, כשהמסורת תמיד עמדה לנגד עיניו.

קרא עוד
קרא עוד
Pierre Gelin

2018

A warm dry growing season led to extremely concentrated brilliant reds, alongside rich and surprisingly fresh whites.
2018
Vintage

יהיה זה הוגן למדיי לכתוב שבציר 2018 הפיק יינות אדומים נשגבים ובאיכות שאינה נופלת מזו של הבצירים הגדולים ביותר.

עם זאת, תנאים ייחודיים, לעיתים קיצוניים, הכשירו את הקרקע, אצל יקבים שידם לא הייתה על הדופק, גם ליינות רשלניים.

החורף היה רטוב ועם לא מעט משקעים. פברואר ומרץ היו קרים, עם שלג שהספיג את האדמה בכמויות לחות עצומות. משקעים אלו "החזיקו" את הגפנים כמעט לאורך כל תקופת הגידול שהייתה חמה ויבשה בצורה קיצונית.

האביב התחיל עם טמפרטורות גבוהות ש"דחפו" את הגפנים קדימה.

"הכל קרה כל כך מהר" מספרים ברומנה קונטי "רק סיימנו לגזום בסוף מרץ וכבר היה צריך לקשור את הזמורות החדשות שצמחו; בקושי התחיל הליבלוב וכבר היה צריך לדללו".

ואכן, מהירות ההתרחשויות אפיינה כמעט את כל עונת הגידול והצורך בלקיחת החלטות מהירה ובהתארגנות לבצען, היה אחד המפתחות להצלחה.

מאי-יוני היו חמים ועם לחות גבוהה; למעשה ירדו גשמים תכופים למדיי עד סוף יוני.

השילוב הזה, של חום ורטיבות, הביא איתו הרבה קשיים בכרם, במיוחד בקרב היקבים הביו-דינאמיים, קשיים המצריכים הרבה כישרון, ידע וניסיון, שאינם נחלתם של כל היקבים.

דווקא בקוט דה בון המשקעים היו מדוייקים ובאו בזמן; באוגוסט למשל... כשהכל היה מסביב יבש וצחיח ופחות באביב כשהכל היה רטוב.

הפריחה התרחשה בסוף מאי; מוקדם למדיי; והיא הייתה היפר-מהירה ואחידה והולידה אשכולות עם פרי גדול.

אבל החל מאמצע יוני הייתה תפנית וללא כל הודעה מוקדמת רוח הצפון פינתה את העננים ותקופה יבשה, יבשה מאד, החלה.

היובש הזה, לצד חום, לעיתים קיצוני, המשיכו למעשה עד הבציר וגרמו לעלייה חדה ומהירה של הסוכר בענבים. ואמנם, זהו אחד ההבדלים הבולטים בבציר; יקבים שהפיקו, בזכות (!) התנאים האלה, יינות שופעי עסיס עז ועשיר בטעמים, לעומת יקבים שלא השכילו להבין את התנאים והפיקו יינות עייפים, מעייפים, עם אחוזי אלכוהול של 16% ואפילו יותר - לא אלו היינות שתמצאו בקרב היקבים שלנו.

"החל מה- 15 באוגוסט" ממשיכים ברומנה-קונטי "הפרי היה עמוס בסוכר; אבל ההבשלה הפנולית לא התקדמה באותו הקצב; והיה צריך לחכות שרמת הסוכר וההבשלה הפנולית, זו של הקליפות, החרצנים וכו', תגענה לידי הרמוניה".

חלון ההזדמנויות של מועד הבציר היה אם כך צר מאד, לאדומים כמו גם ללבנים, וההחלטה על היום והסקטור בו מתחילים התגלתה כקריטית וכאחד ההבדלים המשמעותיים בין היקבים השונים בבציר 2018.

בסופו של דבר ובהתאם למה שציפו בבורגון, הבציר התחיל מוקדם, סביב סוף אוגוסט.

היינות האדומים שטעמנו ביקבים היו שופעי אנרגיה, חיוּת, עסיס עשיר בטעמים, עומק ארומטי ומורכבות. אלו הם יינות מרוכזים בעלי כתפיים רחבות ולא מעט שנים לפניהם.

כאמור, חלק גדול מיינותיהם של יקבים בבורגון סובל מבשלות יתר ואחוזי אלכוהול גבוהים לצד טאנינים מחוספסים וחוסר בשלות פנולית.

היינות הלבנים גם הם בעלי עומק ונפח ארומטי, עם חומציות בולטת נפלאה שכן קוט דה בון לא סבלה מיובש או ממחלות. הם אותנטיים ונאמנים לטרואר, נדיבים בטעם ובטקסטורה מאוזנת ומפתה.

קרא עוד
יינות נוספים

Pierre Gelin

אדום
Pierre Gelin
Coteaux Bourguignons 2022
100
100
100
100
+ הוסף לסל
2022
NV
אדום
Pierre Gelin
Bourgogne Côte-d'Or 2022
130
130
130
130
+ הוסף לסל
2022
NV
אדום
Pierre Gelin
Fixin 2019
190
190
190
190
+ הוסף לסל
אזל
2019
NV
אדום
Pierre Gelin
Gevrey-Chambertin Clos de Meixvelle 2019
300
300
300
300
+ הוסף לסל
אזל
2019
NV
אדום
Pierre Gelin
Fixin 1er cru Hervelets 2019
330
330
330
330
+ הוסף לסל
2019
NV
אדום
Pierre Gelin
Pierre Gelin
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה