2018
NV
 | 
Jean Durup

Chablis Grand Cru Clos 2018

Chablis Grand Cru Clos 2018

שבלי גראנד קרו קלאסי, מרוכז וטהור. לצד הפרופיל המינרלי של טרואר זה, היין מציג ריחות וטעמים פירותיים, פרחוניים, עם רקע של אצות ויוד. יין אלגנטי בעל ריכוז טעמים מרשים. מושלם לשתיה בכל עת.

290
290
לבן
הוסף לסל
אזל
Sunshine icon
2018
NV
wine glass icon
White
wine bottle icon
750
ענבים
Chardonnay
triangle icon
Grand Cru
Burgundy area icon
Chablis
Chablis Grand Cru Clos 2018

Jean Durup

Jean Durup הינו בעל שטח הכרמים הגדול ביותר בשבלי והוא חולש על כמעט אלפיים דונמים, כולם נטועים שרדונה.

ליקב כרמים ב'פטי שבלי' ו'שבלי וילאז'' אבל הנתח המשמעותי הוא במגוון מרתק של חלקות פרמייה קרו.

טעימה ביקב, שעוברת על כל המבחר הגדול של היינות, נותנת תמונה טרואריסטית מרתקת שלאחריה מרגישים מומחים, פשוט כך, לטרואר השבליזייני.

ההבנה העמוקה של טרואר שבלי מגיעה לידי הבשלה לא רק הודות למגוון האפלסיונים שהיקב מציג אלא בעיקר ל"ניקיון" והטוהר של היינות.

ללא כל מיסוך טעמי עץ, שמרים, אלכוהול או טקסטורה מלאה – יינות היקב, שעוברים ויניפיקציה עדינה, פשוטה, עם אפס מניפולציות, מציגים את הטרואר השבליזייני במלוא הקסם שלו ועל כל דקויותיו.

קרא עוד
קרא עוד
Jean Durup

2018

A warm dry growing season led to extremely concentrated brilliant reds, alongside rich and surprisingly fresh whites.
2018
Vintage

יהיה זה הוגן למדיי לכתוב שבציר 2018 הפיק יינות אדומים נשגבים ובאיכות שאינה נופלת מזו של הבצירים הגדולים ביותר.

עם זאת, תנאים ייחודיים, לעיתים קיצוניים, הכשירו את הקרקע, אצל יקבים שידם לא הייתה על הדופק, גם ליינות רשלניים.

החורף היה רטוב ועם לא מעט משקעים. פברואר ומרץ היו קרים, עם שלג שהספיג את האדמה בכמויות לחות עצומות. משקעים אלו "החזיקו" את הגפנים כמעט לאורך כל תקופת הגידול שהייתה חמה ויבשה בצורה קיצונית.

האביב התחיל עם טמפרטורות גבוהות ש"דחפו" את הגפנים קדימה.

"הכל קרה כל כך מהר" מספרים ברומנה קונטי "רק סיימנו לגזום בסוף מרץ וכבר היה צריך לקשור את הזמורות החדשות שצמחו; בקושי התחיל הליבלוב וכבר היה צריך לדללו".

ואכן, מהירות ההתרחשויות אפיינה כמעט את כל עונת הגידול והצורך בלקיחת החלטות מהירה ובהתארגנות לבצען, היה אחד המפתחות להצלחה.

מאי-יוני היו חמים ועם לחות גבוהה; למעשה ירדו גשמים תכופים למדיי עד סוף יוני.

השילוב הזה, של חום ורטיבות, הביא איתו הרבה קשיים בכרם, במיוחד בקרב היקבים הביו-דינאמיים, קשיים המצריכים הרבה כישרון, ידע וניסיון, שאינם נחלתם של כל היקבים.

דווקא בקוט דה בון המשקעים היו מדוייקים ובאו בזמן; באוגוסט למשל... כשהכל היה מסביב יבש וצחיח ופחות באביב כשהכל היה רטוב.

הפריחה התרחשה בסוף מאי; מוקדם למדיי; והיא הייתה היפר-מהירה ואחידה והולידה אשכולות עם פרי גדול.

אבל החל מאמצע יוני הייתה תפנית וללא כל הודעה מוקדמת רוח הצפון פינתה את העננים ותקופה יבשה, יבשה מאד, החלה.

היובש הזה, לצד חום, לעיתים קיצוני, המשיכו למעשה עד הבציר וגרמו לעלייה חדה ומהירה של הסוכר בענבים. ואמנם, זהו אחד ההבדלים הבולטים בבציר; יקבים שהפיקו, בזכות (!) התנאים האלה, יינות שופעי עסיס עז ועשיר בטעמים, לעומת יקבים שלא השכילו להבין את התנאים והפיקו יינות עייפים, מעייפים, עם אחוזי אלכוהול של 16% ואפילו יותר - לא אלו היינות שתמצאו בקרב היקבים שלנו.

"החל מה- 15 באוגוסט" ממשיכים ברומנה-קונטי "הפרי היה עמוס בסוכר; אבל ההבשלה הפנולית לא התקדמה באותו הקצב; והיה צריך לחכות שרמת הסוכר וההבשלה הפנולית, זו של הקליפות, החרצנים וכו', תגענה לידי הרמוניה".

חלון ההזדמנויות של מועד הבציר היה אם כך צר מאד, לאדומים כמו גם ללבנים, וההחלטה על היום והסקטור בו מתחילים התגלתה כקריטית וכאחד ההבדלים המשמעותיים בין היקבים השונים בבציר 2018.

בסופו של דבר ובהתאם למה שציפו בבורגון, הבציר התחיל מוקדם, סביב סוף אוגוסט.

היינות האדומים שטעמנו ביקבים היו שופעי אנרגיה, חיוּת, עסיס עשיר בטעמים, עומק ארומטי ומורכבות. אלו הם יינות מרוכזים בעלי כתפיים רחבות ולא מעט שנים לפניהם.

כאמור, חלק גדול מיינותיהם של יקבים בבורגון סובל מבשלות יתר ואחוזי אלכוהול גבוהים לצד טאנינים מחוספסים וחוסר בשלות פנולית.

היינות הלבנים גם הם בעלי עומק ונפח ארומטי, עם חומציות בולטת נפלאה שכן קוט דה בון לא סבלה מיובש או ממחלות. הם אותנטיים ונאמנים לטרואר, נדיבים בטעם ובטקסטורה מאוזנת ומפתה.

קרא עוד
יינות נוספים

Jean Durup

אדום
לבן
Jean Durup
Jean Durup
Chablis 1er cru Vau de Vey 2021
170
170
170
170
+ הוסף לסל
אזל
2021
NV
לבן
Jean Durup
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה