שום דבר בעונת הגידול הטראומטית לא הכין את בורגון ליינות הנפלאים, שופעי העסיס והקסם, שהפיק בציר 2021.
יינות אדומים מלאי פיתוי, רכות, ופירותיות; יינות אותנטיים, קלאסיים, טהורים; יינות מלאי חיוּת ונעורים הממלאים את ליבו של הלוגם מהם בחדווה.
וגם אם שנת הבציר הזו לא תתברג לרשימת שנות הבציר הטובות ביותר בהיסטוריה של בורגון, זהו בציר מהמענגים ביותר שהיו.
אבל בלילות שבין ה- 6-8 באפריל 2021, כשכפור כבד שירד למינוס 8 מעלות, תקף את כל בורגון, אף אחד לא יכול היה לתאר שכזו תוצאה מרנינה תשכב בחביות טרום הבקבוק.
למעשה, תחילתה של עונת הגידול הייתה בחורף מתון, עם מנות קור ויובש המספקות את התנאים המושלמים הן לגפן והן לכורמים, והעבודות בכרם, כמו גם התפתחות הגפן, היו בקצב מצוין, אפילו איטי מעט מהרגיל לשנים האחרונות וההנצות הראשונות נראו בסוף מרץ.
כך ששום סימן לא בישר על הבאות ועל מה שצפוי יהיה להיות אירוע כורמות היסטורי שהוביל לכמויות מזעריות כמו שבורגון לא ידעה 50 שנה.
אבל הקשיים לא נעצרו כאן, והמשך העונה, קיץ גשום ולח, הוביל לצימוח מהיר של הגפן כמו שמעולם לא נראה. גם המחלות לא אחרו להגיע וליוו את הגפן עד הבציר.
בשבלי ובמאקונה לכל אלו נוספו בקיץ אירועי ברד.
בספטמבר, מזג האוויר החל להתייצב והכרמים החלו להיבצר.
ברור מאליו שזהו בציר של כורמות; אלו שלקחו את ההחלטות הנכונות, ובעיקר אלו שהצליחו לבצען; בתנאים בלתי אפשריים של צימוח מהיר של הגפן והתפרצות מחלות, גם לכמות כח האדם היתה חשיבות גדולה. וזאת מבלי להזכיר את הפן הרגשי ואת הצורך בחוסן נפשי ותעצומות נפש לעבוד ללא הפסקה על כרם שידוע מראש שכמות הענבים שהוא יפיק חסרת פרופורציה להשקעה שהוא דורש.
לענבים המעטים שהגיעו ליקב, חיכתה, על שולחן הברירה, ביקבים הטובים, עבודת Haute Couture והויניפקציה חייבה עדינות וקשב מרביים.
כל מה שטעמנו, לבן ואדום, מיינות שעשו מהם לעיתים 10% מהכמות השנתית הרגילה, היה עוצר נשימה.
באופן טבעי, יינות 2021 יהיו לנצח יינות נדירים. הם מספרים סיפור חקלאי-אנושי מרתק והם חלק מהפזל המרכיב את התמונה המשתנה והמגוונת של שנות הבציר ואופי היינות הייחודי של כל אחת מהן.