Article

About two different vintages and global warming effects

פורסם ב 
2025
 
Jan
 
6

במרכזו של קטלוג היין לשנת 2025 עומדים שני בצירים, 2021 ו- 2022 – שני בצירים שונים באופיים; שני בצירים שלוו בתחושות משני קצות הסקלה; האחד היה רווי דאגות וייאוש והשני אושר, שמחה ותחושות כמו של הפתעה ממתנה נפלאה.

ולמרות זאת, שניהם מסבים עונג גדול ללוגם מהם. שניהם שופעי עסיס בורגוני טהור ושניהם אותנטיים ונאמנים לטרואר ממנו באו.

בציר 2022 ניחן ביינות אדומים בעלי עסיס רך, מפתה ומפנק, שופע פירותיות מתקתקה ויינות לבנים ארומטיים ומאוזנים להפליא עם חומציות וריכוז מעולים. לעומתם, יינות בציר 2021, הן האדומים והן הלבנים, חומציים יותר, "רזים" ובעלי אופי "קר" מאלו של 2022 והם מעניקים ללוגם מהם חוויה אותנטית של בורגון "של פעם".

שני הבצירים האלה ממוקמים הרחק אחד מהשני על ציר שינויי האקלים הפוקד את העולם. עונת הגידול של  2022 התנהלה תחת אירועי חום ויובש וזו של בציר 2021 הושפעה מכפור קטלני, קיץ קר ומחסור בשמש.

אמנם האקלים של בציר 2022 אינו שייך לקטגוריית 'אירועי קיצון' כמו אלו שפקדו את בציר 2021, אבל השיח על הסתגלות הגפן וחידת גדולתו של הטרואר הבורגוני ממשיך להתחדד סביב שני בצירים הנמצאים תחת השפעות אקלים כה רחוקות זו מזו.

לצד ההבדל באופיים של היינות, נכנס למשוואה במלוא כובד משקלו גם ההבדל הדרמטי בכמות היבול.

הגפן, כך אומרים הבורגונים, מסתגלת וממשיכה להוציא פרי איכותי, אבל כמויות היבול נעות על רכבת הרים; בעוד 2021 היא נקודת שפל כמותי, בציר 2022 מילא את המרתפים והלבבות והגיש את המתנה המושלמת; כמות ואיכות.

Extremely seductive and elegant reds, came after a severe traumatic frost, that led to a crop loss among the gravest that Burgundy have had for half a century.

כאמור, היינות האדומים של 2021 מלאי פיתוי, ופירותיות; יינות אותנטיים, קלאסיים, טהורים; יינות מלאי חיוּת ונעורים הממלאים את הלב בחדווה. הלבנים, נדירים מבחינה כמותית, מעניקים לנו את בורגון החדה, החומצית, המינרלית, זו שחשבנו שלא נפגוש בסביבה של התחממות גלובלית.

אבל בלילות שבין ה- 6-8 באפריל 2021, כשכפור כבד שירד למינוס 8 מעלות תקף את כל בורגון, אף אחד לא יכול היה לתאר שכזו תוצאה מרנינה תשכב בחביות טרום הבקבוק.

שום סימן לא בישר על מה שצפוי יהיה להיות אירוע כורמות היסטורי שהוביל לכמויות מזעריות כמו שבורגון לא ידעה 50 שנה.

וגם אם 2021 לא תתברג לרשימת שנות הבציר הטובות ביותר בהיסטוריה של בורגון, זהו בציר מהמענגים ביותר שהיו, בציר "קר" וקלאסי.

באופן טבעי, יינות 2021 יחשבו לנצח כנדירים. הם מספרים סיפור חקלאי-אנושי מרתק והם חלק מהפזל המרכיב את התמונה המשתנה והמגוונת של שנות הבציר ואופי היינות הייחודי של כל אחת מהן.

2022 offers us a vintage that is both qualitative and generous and will seduce the palates of fans around the world for many years to come.

לעומת בציר 2021, בציר 2022 הביא עימו כאמור הרבה אושר לבורגון.

אחרי כמה בצירים של פגיעה משמעותית בכמויות וקשיים בקנה מידה היסטורי בעונת הגידול, החביות במרתפי היקבים התמלאו יין; הרבה יין ובאיכות מדהימה.

במהלך עונת הגידול התמודדו הגפנים עם תנאי חום ויובש.

שני ארועי ממטרים משמעותיים היו אלו שהכריעו את הכף ויצרו איזון טבעי בין חום ויובש שתרמו לריכוז הענבים ומנעו מחלות ועובשים, לבין משקעים מרווים שנתנו לגפן כח, "קיררו" את הענבים והגנו עליהם מפני כוויות קרני השמש ובתוצאה הסופית גם מנעו מהענבים להיות מרוכזים יתר על המידה.

כך קרה שלמרות תנאי השרב ששררו ב- 2022, היינות האדומים שופעי קסם, אלגנטיות ועסיס מעודן והיינות הלבנים ארומטיים בדיוק במידה ובאופן מפתיע לתנאי השרב, הם מלאי אנרגיה ורעננות.

תאריך
 
 
התכנסות
שעה
מקום
מחיר

רשימת היינות

arrow down
לפרטים נוספים והרשמה

הרשמה לאירוע

תודה רבה. בקשתך נקלטה.
השתתפותך באירוע תאושר טלפונית בהתאם למספר המקומות הפנויים.
Oops! Something went wrong while submitting the form.