BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

2009

 

בציר 2009 הוכרז כבציר "אלוהי" ו- "הבציר של המאה" עוד טרם התחילו התסיסות.

ואכן, זהו בציר גדול הן לפינו נואר והן לשרדונה, בציר של הרמוניה, איזון, בציר של "פרי" מובהק, אבל לא רק, שכן מורכבות ארומתית מובהקת ומינרליות רעננה הנצו בו למן הרגע הראשון, עם הבשלה פנולית נדירה, בציר של שמש, אור וחום אבל בלי הצד השלילי שלהם, בציר לשמירה. הוא מצטרף ללא ספק למועדון הבצירים הגדולים של 2005 ו- 2002, שני בצירים מהעשור הראשון של המאה ה- 21 שזכו כבר לתהילה.
התוצאות בכרמים היו מבטיחות למין הרגע הראשון, וזאת למרות שאפילו בציר כגון זה הצריך קפדנות ועבודה זהירה ובלתי מתפשרת בכרם, במיוחד במהלך חודש יולי בו נדרשה מלוא תשומת הלב על מנת להתגבר על רקבונות ומחלות שסיכנו את הענבים שהיוו את הבסיס לבציר איכותי ומעולה.
הפריחה התנהלה על מי מנוחות, עם הבטחה ברורה למילרונדאז'. לעומת זאת גשמים עזים למדיי שפקדו את האזור בתחילת הקיץ, איימו לעודד את הריקבונות בכרמים. אך יולי ואוגוסט, חמים ויבשים בצורה מאוזנת, עם גשמים מקומיים מרווים, אפשרו לענבים שלא נפגעו מהריקבונות להגיע להבשלה אופטימאלית. תחילתו של חודש ספטמבר לוותה ברוח צפונית יבשה שאפשרה לענבים המרוכזים גם כך לאבד עוד מעט מים ולהגיע לרמת ריכוז מרשימה ומבטיחה. ענבי הפינו נואר הגיעו לרמות סוכר מושלמות לצד חומציות מעולה, עם קליפה עבה ובריאה.

גם כמויות הפרי היו מאד נדיבות. לא כל יום מקבלים בציר באיכות מעולה ובכמות גדולה.
היינות האדומים של קוט ד'אור גדולים, עם פירותיות בולטת, טקסטורה מהפנטת, הטאנינים לא מסיביים במיוחד אבל בעלי נוכחות וטעימים להפליא. המורכבות באה כרגע לידי ביטוי במינרליות רעננה לצד בשר, דם ופטריות ואיפיונים מדוייקים של כל טרואר וטרואר. יינות לשמירה ארוכה שסביר להניח שייסגרו בשנים הקרובות.
היינות הלבנים גם הם מעולים. הם בעלי סגנון מעט יותר עגול לעומת הבצירים הקרים והחדים אולם התוצאות נהדרות, במיוחד אצל היקבים שהיו קשובים לחלון ההזדמנויות הצר של מועד הבציר. הם בעלי עושר טעמים, ריכוז ומורכבות וטקסטורה משיית. 

הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים