BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

2008

 

עוד בציר קר שאיתגר את הכורמים. עוד בציר שהרוח הצפונית הצילה מקטסטרופה מוחלטת. עוד בציר הטרוגני ליינות האדומים.

תחילתה של העונה בתנודתיות, עם אפריל קריר, סגרירי ועם כמויות גשם גבוהות, מאי חם ונאה ויוני קודר וגשום גם הוא. קצב ההתפתחות התעכב כבר משלב הפריחה והמעבר לפרי. היבול נראה מועט, אבל האשכולות היו קטנים וצפופים (millerandage). התקוות לשמש ומזג אוויר נאה התנפצו כשיולי ואוגוסט היו גם הם סגריריים וגשומים. ההבשלה לא התקדמה. באמצע ספטמבר מזג האוויר הפך באחת למקסים ורצף של שלושה שבועות שמש חמים, פקדו את כרמי בורגון. יחד עם צינת לילה ורוח צפונית טובה ומייבשת, רמות הסוכר והחומצה הגיעו להבשלה מדויקת, הריקבונות התייבשו וכמות מים משמעותית התנדפה מהענבים, שהגיעו בעקבות זה לרמות ריכוז טובות.

הבציר בכללותו התבצע בשליש האחרון של ספטמבר ולעיתים גלש לתוך השבוע הראשון של אוקטובר והתנהל כולו תחת מזג אוויר קריר ויבש. הענבים לא הגיעו לבשלות בצורה אחידה ואי אפשר היה לבצור הכל בבת אחת. במקרים אחדים היה צורך לעבור על אותה חלקה מספר פעמים כיוון שפערי הבשלות בתוך החלקה עצמה היו גדולים מדי. רק היקבים הקפדניים עשו כן.

היינות הלבנים משלבים חומציות מצוינת עם פירותיות שופעת, וטקסטורה חדה עם "פינות עגולות". הם מרוכזים וצפויות להם שנות התיישנות, אך בו בזמן הם נגישים ומהנים כבר כעת.

ביינות האדומים, כאמור, קשה למצוא אחידות. מכיוון שתקופת ההבשלה הייתה בעייתית והקיץ היה קר, נדרש היה יבול נמוך יחד עם סבלנות בתאריך הבציר, כדי להגיע להבשלה, ובעיקר להבשלה פנולית.

אבל אנחנו עוסקים ביקבים המעולים. אלו היקבים שקיבלו יינות מרוכזים, עמוקים, קלאסיים, בעלי אנרגיה פורצת, רעננות ושפע איפיוני טרואר. החומציות בהם מאד מודגשת, מה שעושה אותם פחות נגישים לטווח הקרוב אבל עם פוטנציאל יישון יותר עמוק. זהו בציר שיינותיו האדומים יכולים להזכיר לחלקנו את יינות בציר 2001.

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים