BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

2001

 

בציר קלאסי, גדול, לשמירה ארוכה.

החורף היה נוח וגשום בדיוק במידה. מאי היה קריר ובאופן כללי יבש. מיד עם תום הפריחה נראו אשכולות קטנים וצפופים (Millerandage) בעיקר בקרב הגפנים הבוגרות. אבל כבר אז, בעיקר אצל אלו שלא גוזמים קצר, כדאי היה לעשות דילול כמויות בכרם. חציו הראשון של חודש יולי היה קריר, חציו השני חם עם טמפרטורות גבוהות. את אמצע החודש פקדו ממטרים עזים שלא פסחו על אף אפלסיון. בסוף החודש הגיע יובש.

אוגוסט היה חם גם הוא ולמרות זאת עד סופו הענבים עדיין לא החליפו צבע. ספטמבר, שלמרות שהיה קריר, היה שטוף שעות אור ונתן את הדחיפה המיוחלת והנחוצה להבשלה.

הבציר החל קצת אחרי אמצע ספטמבר. בקוט דה בון היבול היה נמוך בעקבות הברד. התסיסות המאלולאקטיות ערכו יותר זמן מהרגיל והתוצאה הסופית הייתה של יינות אדומים עמוקים, בעלי צבע עמוק, מורכבות, חומציות עזה, טקסטורה טאנית מוצקה ופוטנציאל רב. אפשר בזהירות לומר שבז'ברה ובוון התקבלו התוצאות המרשימות ביותר וכן בכרם מוזיני.

גם היינות הלבנים נפלאים בבציר זה; עם חומציות נהדרת, עתיד מבטיח, טרואר מדויק, עושר, עומק ומורכבות.

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים