BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

1999

 

אחד משלושת הבצירים הגדולים של העשור לפינו נואר, אבל זהירות, אצל הכורמים המעולים בלבד...

שילוב נדיר של שפע כמותי ופרי עם איכות נפלאה. היינות הלבנים באיכות פחות טובה מהאדומים והם בעלי סגנון מלא יותר ועשיר על פני הסגנון החד והחומצי שאנחנו אוהבים... הם מיועדים לשתייה יחסית מהירה.

גם החורף וגם תקופת ההתפתחות הראשונה היו נוחים והתנהלו על מי מנוחות. אבל בחודשים שקדמו לבציר עצמו הגפנים נתנו שפע פרי, לא מספיק קטן ומרוכז כמו שכורם קפדן אוהב. היקבים המעולים, שגוזמים "קצר" ומשאירים מעט עיניים, לא סובלים מכאלה תופעות שכן היבול מוגבל מלכתחילה. היקבים האחרים, עושים דילול בכרם או לא עושים כלום. כך או כך התוצאות פחות מוצלחות מאופציית הגיזום הספרטאני. הכורמים הקפדניים קלטו ביקב ענבים מאיכות מעולה שהפיקו יינות אדומים שהיו טובים למן הרגע הראשון, עמוקים ומורכבים, בעלי פירותיות אדירה ופוטנציאל יישון מדהים, לעיתים קצת מתסכל...

ומה הפיקו היקבים הבינוניים, אלו שלא הגבילו יבולים? אחד משניים: אם הם בחרו לעשות הרבה פיז'אז' כדי לנסות ולהרויח "גוף" וצבע, אזי התקבלו יינות עם טאניות קשה ולא מאוזנת. אם הם בחרו לכבד את הפרי, היחסית דליל, שהתקבל, אזי התקבלו יינות לא מספיק מרוכזים לשנה מופלאה זו. והיו גם סיפורים של כאלה שהחליטו לחכות עם הבציר, בתקווה לרוח יבשה שתייבש קצת נוזלים מתוך הענבים... אבל אז התחיל גשם שלא פסק שלושה שבועות, והכל ירד לטמיון...

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים