BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

1998

 

בציר טוב וקלאסי עבור הכורמים הטובים. מעברים חדים בין חום ויובש מעל הממוצע לשפע גשם ערב הבציר והיווצרות ריקבונות, הצריכו עבודה קפדנית בכרם, ניסיון ומחשבה.

היינות האדומים הטובים, בעלי מבנה טאני טוב ומוצק, אלגנטיות מפתיעה, רעננות, פירותיות מפתה, חומציות ופוטנציאל. היינות הלבנים הרמוניים, מאוזנים, פרחוניים ואלגנטיים.

כל זה, אצל הכורמים הקפדניים בלבד...

האביב התחיל בתקופה תנודתית בין חום לקרירות, כששני המקרים היו מלווים ביובש. אוגוסט היה חם מעל לממוצע עד כדי כך שחלק מהענבים ניזוקו בכוויות. ספטמבר הביא עמו מזג אוויר משופע במשקעים, מה שגרם לגפנים "לפטם" עצמן במים וכתוצאה מכך לדילול ריכוז הענבים ולהתפתחות של עובשים ורקבונות. אבל המלאך ששומר על הגפנים – רוח הצפון, הגיע מעט לפני התאריך הרשמי של תחילת הבציר. הרוח ייבש את הריקבונות והמים מהענבים וריכוזם עלה. הבציר עצמו התנהל תחת מזג אוויר מצוין אבל אי אפשר היה לחמוק ממיון קפדני שכאמור, הפך את הבציר ללא אחיד.

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים