BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

1997

 

בציר טוב, לא גדול, עם פרי נעים וטקסטורה עדינה.

החורף היה "אמיתי". כמויות גשם טובות, שלג, טמפרטורות נמוכות – כל מה שהיה צריך כדי לשקם את עתודות המים בקרקע מהיובש של 96'. תחילת האביב היה נוח ונע באיזון בין חום, יובש ומשקעים. סופו של יוני גשום ועם טפרטורות קרירות שעצרו את הבשלת הענבים, מה שהוביל לאשכולות קטנים וצפופים, (Millerandange) המורידים את היבול אבל מעלים את איכות הארומות ויוצרים יחס מעולה של קליפה/מיץ. למרות שאוגוסט ברובו היה חם, עם גשם טוב ונחוץ, בתחילת ספטמבר עדיין היה חוסר אחידות בהבשלת הענבים. התאריך הרשמי של הבציר נקבע ל- 11-13 בספטמבר, אבל לא הייתה שום סיבה למהר. עדיף היה לחכות להבשלה מלאה. גם בלבנים וגם באדומים.

כצפוי, בציר רגיש זה, שהצריך כורמות נבונה משולבת בנסיון, תעוזה ואורך רוח לבצור מאוחר, יכולת פיננסית ומעשית למיין ענבים לא בשלים וייננות רגישה, הוליד מגוון גדול של איכויות שונות בין היקבים. היקבים המעולים, שעשו הכל נכון, קיבלו תוצאות טובות, של יינות אדומים בעלי צבע עמוק, ניחוחות של פרי כחול ואדום, טאנינים רכים ובעלי רעננות נעימה. הלבנים, גם הם לא באיכות אחידה, מציגים ברמות הגבוהות של היקבים, גוף טוב, מעט מלא אבל עם מינרליות טובה ופוטנציאל טוב.

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים