BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

1995

 

1995 הייתה שנה קרירה יחסית שהוציאה תחת ידה, שוב, איכות לא אחידה בין היקבים.

היקבים המעולים הוציאו יינות אדומים קלאסיים, "קרים" באופיים, בעלי צבע עמוק וארומות טובות ובעלי פוטנציאל יישון טוב. היקבים הפחות קפדניים הפיקו יינות מרירים, עם טעמים ירוקים של חוסר בשלות. לענבי השרדונה היו פחות בעיות. זאת לא שנה גדולה ללבנים אבל באופן כללי היינות מרוכזים, בעלי מינרליות טובה ואופיינית וחומציות בולטת.

כבר בשלב הפריחה, שלב שמשפיע על כמות היבול, היה חסר אור וחום. הקרירות שהעמיקה לתוך תקופת ההבשלה עצמה אמנם יצרה את האשכולות הקטנים, הצפופים והמרוכזים שהבורגונים (ואנחנו) כל כך אוהבים... אבל היו חסרות שעות אור. ספטמבר, מעונן וגשום, העמיק עוד יותר את הבעיה. לקראת הבציר הענבים היו מאד בריאים. אבל ההבשלה לא הייתה אחידה. היה אם כך צריך לעשות מיון אמיץ וקפדני שהוריד את היבולים הנמוכים גם כך. כמובן שרק היקבים האחראיים לקחו את ההחלטה הנכונה בשלב מכריע זה. זוהי נקודת המפתח של בציר 95'.

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים