BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

1993

 

בציר טוב מאד, יותר לפינו נואר, פחות לשרדונה, ובמקרה הראשון מאד הטרוגני...

היינות האדומים שופעי צבע שחור/סגול, בעלי ארומות מרוכזות של פרי יער שחור, כחול ואדום, עור ואדמה. הטאנינים מוצקים, בעלי רעננות והיינות, בהכללה, מאוזנים, מורכבים, עשירים, עוצמתיים, קלאסיים ובעלי פוטנציאל התיישנות מעולה.

לעומתם, היינות הלבנים הרבה פחות אופייניים ולא עונים על פרופיל של בציר טוב וקלאסי. ענבי השרדונה סבלו מחוסר ריכוז, פוטנציאל אלכוהול לא מספק וחומציות גבוהה. היינות הלבנים עברו לא מאט מניפולציות ביקבים כמו שפטאליזציה מוגזמת, בטונאז' מוגזם ואחוז חביות חדשות גבוה. ברובם הם בעלי גוף מלא, עגול יחסית, עם ניואנסים דבשיים ופוטנציאל יישון נמוך.

93' הייתה שנה מעט תנודתית. מאי, ברובו, היה גשום עם שתי אפיזודות חזקות של ברד. מזג אויר חם שהגיע בסופו של החודש עודד את הפריחה. יוני ויולי היו חמים אבל עם משקעים לא מעטים כמו גם ברד מקומי. השילוב הזה, של חום עם משקעים רבים, היה קרקע פוריה למחלות. היובש שהגיע באמצע יולי ונמשך עד כמעט סוף אוגוסט, הציל את המצב, ייבש את התחלואים ואפשר לגפנים להתאושש. דווקא הכורמים שדבקו בחקלאות ביודינאמית התקשו לשקם את הגפנים. גשמי הברכה שהגיעו בתחילת ספטמבר נתנו עוד "פוש" להבשלה והבציר החל בשליש האחרון של ספטמבר. הענבים היו במצב הבשלה לא אחיד עם אשכולות המורכבים מענבים בשלים ולא בשלים. רמת ההבשלה של הענבים הושפעה הן מכמות היבול והן משעות השמש הלא מאד נדיבות. בנוסף, היו גם לא מעט ענבים שנראו בשלים מבחוץ אבל לחלוטין לא היו בשלים בפנים. נדרשה עבודת מיון קפדנית שלא כל אחד היה יכול לה.

זה לקח לא מעט זמן, אבל היינות האדומים של 93' מתחילים אט אט להפתח. לא צריך למהר אבל בהחלט אפשר להתחיל ליהנות מהם.

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים