BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

1992

 

בציר 92' היה בציר יוצא דופן באייכותו ליינות הלבנים (!).

זהו בציר בעייתי לאדומים והטרוגני למדי. בציר שהושפע רבות מהכורמות עם תוצאות טובות אצל היקבים שעשו יבולים נמוכים.

החורף והאביב היו נוחים עם טמפרטורות מעט גבוהות מהממוצע והעונה התחילה יחסית מוקדם. יוני היה ברובו גשום ורימז על עודף לא רצוי ביבול. הכורמים הטובים דיללו את היבול ללא שהות. גם יולי היה רטוב, ולמרות שאוגוסט היה חמים יחסית, קצב ההבשלה היה איטי. גשם שהגיע בסוף החודש יצר עובשים, בעיקר בשרדונה, אך תקופת היובש שעקבה לגשם פתרה זאת; הענבים הבשילו יפה והגיעו למצב בריאותי משביע רצון, אך סבלו מחוסר בריכוז וחומציות. הבציר התחיל באמצע ספטמבר תחת מזג אויר יפה ושמשי.

ביקב, היה צורך במיצוי שיעניק ליין גוף, צבע, ריכוז טעמים וחומציות. אבל כדי לעשות את זה מבלי להוציא את היין מאיזון היה צריך כישרון רב, נסיון ומעל לכל התובנה, שבסוף, עדינותם של היינות היא חלק מקסמם.

כאמור, זהו בציר לא הומוגני ביינות האדומים. אצל היקבים הטובים שדיללו יבולים לכמויות נמוכות מהממוצע והשכילו לעשות מיצוי מאוזן ביקב, התקבלו יינות קלאסיים, שופעי קסם ובעלי פרי אדום רענן ויכולת התיישנות בינונית. אצל האחרים, התקבלו יינות דלילים חסרי ארומות, לעיתים מחוספסים וחסרי איזון ועם פוטנציאל יישון אפסי במונחים של בורגון.

היינות הלבנים כאמור גדולים. מרוכזים, עשירים בפרי ירוק, מינרליות, חומציות טובה ופוטנציאל יישון אדיר. הם סבלו מתדמית שגויה בגלל היינות האדומים, אבל מי ששמר בקבוקים שכאלה או מצליח לשים עליהם יד כיום, חוגג...

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים