BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

1991

 

כמו תמיד, בציר מצוין המגיע אחרי בציר מעולה, סובל מחוסר הערכה. כזה הוא המקרה עם בציר 91'. ציטוט מפורסם של הנרי ז'איה מתאר מצב זה בצורה הכי טובה "לבציר 91' היה חיסרון אחד משמעותי: הוא הגיע אחרי בציר 90'..."

ואכן, 91' הייתה שנה גדולה. תחילתה באפריל ומאי קרירים ויבשים יחסית שהובילו לאיחור בפריחה. ברד בשליש האחרון של אוגוסט גרם נזק קל בוון-רומנה ונזק משמעותי יותר בשמבול ומורה. לבציר עצמו קדם מזג אוויר מצוין, בהיר ועם כמות שעות שמש נפלאה. הוא החל בסוף ספטמבר במזג אוויר טוב ובמצב סאניטארי מעולה. הענבים היו קטנים, צפופים ומרוכזים (Millerandage) ובעלי קליפה עבה. הפוטנציאל הטבעי היה טוב, החומציות מצוינת וגם היחס מיץ/קליפה היה מעולה. כמות היבול הייתה ממוצעת.

למרות הנתונים הטובים, היו לא מעט יקבים שהוציאו תחת ידם יינות בעלי מיצוי יתר, כנראה כתוצאה של "פיז'אז'" מוגזם, השרייה קרה מוגזמת, מיצוי יתר של השזרות, סחיטה אגרסיבית או כולם גם יחד... יינות כאלה יציגו כיום טאנינים יבשים, אגרסיביים ונטולי אלגנטיות.

לעומתם, היינות של היקבים שכיבדו את נתוניו הטבעיים של הפרי, הציגו, ומציגים עד היום באופן עיקבי, איזון, טקסטורה טובה עם רעננות ואלגנטיות, פרי חי, בריא ומרוכז וגמר עשיר ומורכב.

אין ספק, שחלק לא מבוטל מהיינות, ולא רק הגדולים שבהם, יכולים להתחרות ללא קושי באחיהם הגדולים משנת 90' במובנים לא מעטים כמו קלאסיות, אלגנטיות ו"קור".

היינות האדומים הטובים מציגים צבע עמוק, חי וזוהר. הריחות הראשוניים מוליכים ישר אל עבר פרי שחור עמוק וממשיכים בנדיבות אל עור, פרווה, עשבי תיבול ופלפל שחור. הפה עשיר, מורכב, מוצק, רענן ובעל פוטנציאל יישון מעולה, וזאת למרות שאלו יינות המספקים הנאה והרמוניה כבר כעת.

היינות הלבנים, חומציים, מינרליים, רעננים, מרוכזים ובעלי פוטנציאל יישון טוב.

 הקודמת - שנת הבציר - הבאה

 

 


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים