BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

1990

 

בציר 90' היה אחד משלושת הבצירים הגדולים של שנות התשעים.

תחילתו בחורף מתון ואביב מוקדם אשר זרז את התפתחות הגפנים. מזג האוויר בתקופת ההבשלה היה כביכול לא יציב. הוא היה שזור באפיזודות קרירות, יובש וגשם בסוף אוגוסט. לבסוף, ובדיוק במועד, התייצב בספטמבר מזג האוויר והבציר החל בשליש האחרון של החודש והתנהל תחת מזג אוויר מושלם, בהיר, עם שעות שמש רבות.

הענבים היו בריאים בצורה יוצאת דופן, נקיים מכל עובשים ורקבונות, בעלי פוטנציאל אלכוהול טבעי גבוה יחסית אך ללא סימני הבשלת יתר, עם קליפה בריאה, שזרות בריאות ובשלות, ומעל הכל ולמרות עושר הבשלות המתואר לעיל, עם רמות חומציות יוצאות דופן.

אבל כמויות היבול היו גדולות, במיוחד ובאופן פחות מוצלח אצל כורמים פחות קפדנים. לכן, לא קשה כיום להתקל, אם לא מקפידים על בחירת היצרן, ביינות אדומים "ירוקים" המרמזים על קשיים בהבשלה הפנולית, הבשלת הקליפה.

בציר 90' היה טוב במיוחד עבור היינות האדומים. הם בעלי פרי שחור מרוכז, חומציות עזה, טאנינים מוצקים מלאי רעננות עם איזון נפלא ופוטנציאל יישון אדיר.

לעומתם, היינות הלבנים, סובלים קמעה מאותו עושר שהיינות האדומים כל כך נהנים ממנו. הם מלאים, עגולים יחסית והאלכוהול לעיתים מורגש בהם. גם פוטנציאל היישון שלהם פחות טוב משל האדומים.

לשנת הבציר הבאה

 

 


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים