כרם היה למלך קארל הגדול על גבעת קורטון. בשנת 775, לאחר שהתנצר, תרם את הכרם יחד עם שאר רכושו לכנסייה.
לימים, לאחר המהפכה, רכשה משפחת Bonneau את הכרם ומאז ועד היום הוא נמצא בידיה.
ליקב כרם אחד ויחיד, כולו גראנד קרו, המשתרע על פני 110 דונמים על מורד גבעת קורטון. מתוכם, 95 דונמים נטועים שרדונה וממנו מפיק היקב קורטון-שארלמן. שאר השטח, בתחתית הגבעה, נטוע פינו נואר ומפיק קורטון אדום.
ענבי השרדונה נסחטים זמן קצר מאד לאחר הבציר ולאחר מנוחה של כמה שעות עובר התירוש לחביות לתסיסה. לאחר שנה בחביות, מהן שליש חדשות, עובר היין למכלי נירוסטה להתיישנות נוספת של כחצי שנה. כל תת-חלקה מתיישן בנפרד והבלנד הסופי מתבצע טרום הביקבוק.
זהו הקלאסי שבקורטון-שארלמנים; בעל אופי "קר" וקריספי, מינרלי ודיסקרטי, יין המסוגל להתיישן שנים ארוכות מאד.
בשנת 1994 מתחלפים הדורות ביקב. הרוזן Jean-Charles le Bault de la Morinière, אדריכל פריזאי, אדם מרשים ביותר, אציל ובעל שיעור קומה, מחליף את אביו בניהול היקב. תחת שרביטו, פתיחותו לשינויים, הנחלת משטר חקלאות ביולוגי בכרמים וכשרון טעימה יוצא מגדר הרגיל, רמת היינות נוסקת לשיאים חדשים.
בשנת 2017, לאחר 200 שנות בעלות של המשפחה על הכרם, ז'אן שארל יוצא לפנסיה ומחליט למכור את היקב לסטנלי קרונקי, בעליהן של מספר אחוזות יין וקבוצות ספורט מפורסמות. צוות היקב נותר ללא שינוי ונראה כי מסורת בת מאות שנים עברה לידיים אחראיות. |