שאטו דה קאר נוסד בשנת 2012 מתוך שיתוף פעולה בין שני כורמים-חברים ותיקים, דומיניק לפון ואוליביה מרלה. כבר כמה עשורים שלאוליביה מרלה אחזקות בכרמים במקונה ובוז'ולה והוא אחד השמות המוכרים של בורגון בכל הנוגע לכורמות טבעית וייננות נטולת מניפולציות, לצד תשוקה עזה, כנה וחפה משיקולים מסחריים, לבורגון. לא פלא שהחברות הקרובה עם דומיניק לפון מדומן לפון, אחד היקבים המובילים של מרסו, משגשגת; חברות השזורה בלבטים מקצועיים ולקיחת החלטות משותפות, שכן שני חברים ותיקים אלו חולקים פילוספיית כורמות וייננות מאד קרובות זו לזו. כך שלאחר שרכש, מספר בצירים ברציפות, יבול מכרם קלו דה קאר שבפואי פייסה והתוודע לאיכות הטרואר, היתה עבור אוליביה מרלה, הידיעה על העמדתו למכירה של הכרם, הזדמנות שלא רצה להחמיץ. יחד עם דומיניק לפון, קפצו השניים על המיזם המשותף ורכשו את הכרם "קלו דה קאר", מונופול בן 2.23 הקטר, הנחשב לאחד הכרמים הטובים ביותר בפואי-פיסה.
הגפנים בכרם נטועות על אדמת גיר והבוגרות שבינהן נושקות ל- 100 שנה. החקלאות אורגנית והתירוש, המותסס על שמריו הטבעיים, עובר תסיסה אלכוהולית ומאלולאקטית, ומתיישן בסך הכל כ- 18 חודשים בחביות ברובן המכריע ישנות.
התוצאה הסופית המתקבלת היא של יין הרבה מעל לכל מה שמישהו הכיר או טעם אי פעם מהאפלסיון פואי-פיסה.
עם ניחוחות רעננים, נפלאים באלגנטיות שלהם, לצד מינרליות בולטת, חיזור מבטיח גדולות, פריחה ופרי לבן שופע קסם הממשיכים ישירות גם לפה ובריכוז גבוה ומסעיר, זהו יין נפלא המעניק חוויית שתייה מענגת ואינטלקטואלית.
החל מבציר 2020, לאחר עבודה מקיפה של 12 שנים, הכרם הועלה לדרגת פרמייה קרו יחד עם 21 כרמים נוספים בפואי-פיסה. |