BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

Jean Durup

 

Jean-Durup הינו בעל שטח הכרמים הגדול ביותר בשבלי והוא חולש על כמעט אלפיים דונמים, כולם נטועים שרדונה.
ליקב כרמים ב'פטי שבלי' ו'שבלי וילאז'' אבל הנתח המשמעותי הוא במגוון מרתק של חלקות פרמייה קרו.
טעימה ביקב, שהיא תמיד נדיבה ועוברת על כל המבחר הגדול של היינות, נותנת תמונה טרואריסטית מרתקת שלאחריה מרגישים מומחים, פשוט כך, לטרואר השבליזייני.
ההבנה העמוקה של טרואר שבלי מגיעה לידי הבשלה לא רק הודות למגוון האפלסיונים שהיקב מציג אלא בעיקר ל"ניקיון" והטוהר של היינות.
ללא כל מיסוך טעמי עץ, שמרים, אלכוהול או טקסטורה מלאה – יינות היקב, שעוברים ויניפיקציה עדינה, פשוטה, עם אפס מניפולציות, מציגים את הטרואר השבליזייני במלוא הקסם שלו ועל כל דקויותיו.
ניסיונו של ז'אן דורו הראה במהלך השנים שליקב ששטח כרמיו כה נרחב, הנמצא במיקום כה צפוני כשבלי, אזור המועד לפורענות מזג אוויר בעונת הבציר, עדיף לנצל את יתרונות הבציר המכאני וליהנות ממהירות התגובה שהוא מאפשר. בדרך זו מתאפשר ליקב לבצור כל כרם ברגע הנכון, וקשה לחלוק על החלטה זו שכן התוצאה מדברת בעד עצמה.
היינות תוססים במכלי נירוסטה וממשיכים להתיישן בהם במשך כשבעה חודשים בטרם יבוקבקו.
היקב אינו משתמש לעולם, בשום שלב בתהליך הייצור, בחביות עץ אלון וכמובן שהיינות גם אינם עוברים 'בטונאז' (עירבול השמרים עם היין).
התוצאה הסופית היא יינות בעלי טקסטורה חדה, קריספית, עם חומציות מודגשת ורעננות. כל זאת במעטפת מינרליות וטעמים ימיים אשר מאד אופיניים ליינות שבלי.
אלו הם יינות אשר ניתן ליהנות מהם תמיד. הם מצוינים לשתייה כבר כעת, אך הם יכולים להתיישן בקלות עשור ואפילו יותר.
האמת, אם לא היה את השבלי הזה, אין לנו מושג מה היינו שותים בקיץ, או לפנות ערב כאפרטיף במטבח, או בסוף הלילה על המרפסת... הוא טוב תמיד ואף פעם לא נמאס ממנו. שבלי כמו ששבלי צריך להיות.

Chablis - Vieilles Vignes 2014

Chablis - Vieilles Vignes 2014

חלק גדול מהגפנים בנות למעלה מ- 100 שנה! שלל ניחוחות ימיים לצד קליפות הדרים ופרי ירוק. בעל ריכוז טעמים

מצוין ליין בדרגת וילאז', חומציות טובה, מינרליות וטעמי אצות וים. יין מרוכז, מאוזן, רענן שאי אפשר להפסיק לשתות...

Chablis 1er cru l'Homme Mort 2013

Chablis 1er cru l'Homme Mort 2013

שבלי פרמייה קרו l'Homme Mort הוא אחד משמונת ה lieux-dits המרכיבים את כרם פורשום ונחשב לטוב שביניהם.
האדמה הענייה והגירית של כרם זה ניכרת ביין, הן בריח והן בטעם; אצות, יוד, מליחות וגיר, לצד תכונות מאזנות של צוף, פרחים לבנים,

פירות לבנים חמצמצים ומעט לחם קלוי. יין חד, בעל נוכחות וריכוז, שמעניק את כל מה ששבלי קלאסי יודע להעניק.

יינות לבנים

110Chablis - Vieilles Vignes 2014
170Chablis 1er cru l'Homme Mort 2013

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים