BURGUNDY Wine Collection
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש

Marcel Lapierre

 

בבורגון מכנים את Marcel Lapierre  (מָרְסֶל לָפְּיֶיר) – Le Pape du Beaujolais – האפיפיור של בּוֹז'וֹלֶה. יינותיו נחשבים לאולטרה-מסורתיים ואין פרסונה בביצה הבורגונית שלא רוכשת לו כבוד והערכה על כך. "יין כמו פעם", כך מדגישים כולם בדברם על יינותיו.
מוֹרְגוֹ הוא אחד מעשרת האפלסיונים של בוז'ולה המדורגים כ- Beaujolais-Cru שהיא הדרגה הגבוהה ביותר בהיררכיית יינות בוז'ולה.
אמנם יינות Beaujolais-Cru הינם בעלי פוטנציאל התיישנות בלתי מבוטל, אך באמת שאין סיבה... הם כל כך טעימים בצעירותם ויודעים להשרות אווירה קלילה בטעמם הפירותי ובמחיריהם הנוחים שפשוט עדיף לשתות אותם כמו שהם, צעירים ושובבים.
משפחת Lapierre התיישבה בכפר Villié-Morgon כבר בראשית המאה ה- 20 והתפרנסה מענף היין. אביו של מרסל, קמי, חיפש לאחר מלחמת העולם השנייה דרכים יצירתיות לשווק את יינות האזור ומטבע הדברים וכמקובל באותה תקופה, נטה אחר מכירת יין בחביות למסעדות ליון. בסוף שנות החמישים החל לבקבק עצמאית ולמכור את יינותיו בבקבוקים ובמקביל רכש והגדיל את שטח הכרמים שברשות המשפחה.
מרסל הושפע רבות מתאוריות העבודה האורגנית והביו-דינאמית של ז'ול שובה, עד אשר בתחילת שנות ה- 80 החל ליישמן הלכה למעשה. ל"מהפכה" הצטרפו ז'אן-פול טבנה, ז'אן פוואיאר, גי ברטו ואחריהם גם ז'ורז' דקומב. מרסל נהג לומר בהלצה, שביסודה רצינות תהומית, כי היינות הכי טובים נעשים כשהמכין אותם "לא מוציא אגורה" מכיסו; כלומר, לא קנה חומרי דישון והדברה, לא שמרים, לא אנזימים, חומצה טרטרית או שאר המצאות ל"תיקון" ו"שיפור" היין ביקב. בנוסף, היקב לא משתמש בגופרית, בשום שלב, פרט למינון "הומיאופתי" שמוסף טרם הביקבוק כדי לאפשר ליין לצלוח מסעות לארצות חמות...
זהו יין אמיתי, או כמו שמרסל נהג לומר "100% ענבים". ענבים שגודלו בשיטה ביו-דינאמית, נבצרו ידנית בבציר מאוחר ועברו ברירה ידנית קפדנית בכרם בעת הבציר. התסיסה, באשכולות שלמים, מתרחשת כמובן באופן ספונטאני, עם השריה כוללת של 10-20 יום. היין עצמו מתיישן בחביות בורגוניות ישנות על שמריו העדינים, ללא גופרית כ- 9 חודשים.
התוצאה היא יין של חיים ושמחה, לשתייה ללא יומרות, עם חברים או משפחה, בכל שעה ובכל מקום.
באוקטובר 2010 הלך מרסל לעולמו. מתיו בנו, שעבד לצידו ביקב, לקח את המושכות לידיו המוכשרות באופן מלא.

 

Morgon 2015

Morgon 2015

בוז'ולה קרו, הדרגה הגבוהה ביותר בבוז'ולה שבה נכללים רק עשרה כפרים, אחד מהם - מורגון.
יין אולטרה-קלאסי, הכי מסורתי שבנמצא. שופע טעמים פירותיים ומפתים של ענב הגאמה, עם חומציות טובה, חיוּת פורצת ורעננות שובה.

יינות אדומים

130Morgon 2015

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים